Når det skal være nemt: Ready to fish! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Når det skal være nemt: Ready to fish!

Rigged and Ready!!

Er du een af dem, der ikke har en blykedel eller en 20 liters dunk med Plastisol stående i kælderen, fortvivl da ikke! Vi fortsætter vores artikler om nye og innovative endegrejer, der ikke kræver andet end at tage dem ud af pakken.

Heldigvis har mange producenter fået øjnene op for os, der blot interesserer os for farver og størrelser og dermed i mindre grad for alle mellemregningerne i valg af endeagn – kort sagt: vi stikker hånden i grejboksen, tager en færdigrigget klasseagn frem og sætter den på linen.

Vi tager i denne artikel et kig på nogle gennemprøvede endeagn, der alle er Rigged and Ready !

Freak of Nature – Swimbait Zander

Freak of Nature – Swinbait Zander er en af endeagnene, som Quamtum lancerede sidste år og indeholder i alt 3 meget levende endeagn. Swinbait Zander er særligt velegnet fordi at den med sine 18 cm, er meget universal til både gedder og sandart – og da det er velkendt at sandartyngel, mindre sandarter ofte går sammen med større individer – så er der ikke ret langt til en opskrift hvor man kan irritere en sandart til at forgribe sig på netop din 18 cm sandart-efterligning.

Med en slow sinking action og en tydelig belastning på 60 g, godt fordelt henover de 18 cm, er det muligt at variere agnens dybdegang, uanset om du er inde over lavvandede områder eller skal hente predatorerne op fra et dybere parti i søen. På farvesiden findes gummidyrene i 5 forskellige farver:

 • Young Zander
 • Pope
 • Realist
 • Firetiger
 • Hot Zander

Pelagic Shad Set

Vil du udforske endnu en out-of-the-box agn, så snyd ikke dig selv for Pelagic Shad – den har været ude i nogle år efterhånden, men er til 2021-sæsonen kommet i endnu flere farver, hvoraf ikke mindre end 4 stk af dem, er i kradse UV-farver.

Pelagic Shad findes i 2 størrelser:

På farvesiden findes Pelagic Shad i et utal af farver:

 • Magic Pelagic
 • Baby Zander
 • Tricky Day
 • Toxic River
 • Gamer Over
 • The Monk (UV)
 • Arkansa Shiner (UV)
 • Appleseed (UV)
 • Ghost (UV)
 • Brownie (UV)
Pelagic Shad er en klassiker indenfor det pelagiske fiskeri. Det kraftfulde og dedikerede agnhoved sikrer at du hurtigt rammer den ønskede dybde, og så har du den specielle Claw trekrog, der med sine 2 pigge, altid sidder korrekt.
Selvom Pelagic Shad med sine 21cm eller 25 cm, er en lidt længere endeagn, så er den slanke krop medvirkende til at agnen uden problemer kan sættes i selv den mest benede sandartmund
Endnu en dybtstående sandart er overlistet af Pelagic Shad

Pelagic Head Screw (jighead)

Som et supplement til Pelagic Shad Set, har Quantum udviklet endnu en nyhed i år, nemlig Pelagic Head Screw, der er et universal jighoved. Det findes i 6 forskellige farver, vejer 50 gram og er udstyret med kraftig skrue til fastgørelse af shads mm samt et kraftigt ekstra øje til montering af stinger.

Pelagic Head Screw er også en nyhed i år – og er velegnet til vertical fiskeriet i både ferskvand og saltvand.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.