Den helt rigtige stang til predator-fiskeriet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Den helt rigtige stang til predator-fiskeriet

Med en dåbsattest dateret til en lun sommerdag tilbage i 1971 og en tidlig interesse for fiskeriets afslappende og perspektivskabende univers, har vi igennem mange år haft anledning til at prøve – og udskifte mange fiskestænger – for i takt med rådighedbeløbets tilvækst, har kravet om en stang til ethvert formål og i forbedret kvalitet, indtruffet sig.

Hvor vi tidligere har haft en eller to universal-stænger, har vi i nyere tid fundet en stigende glæde ved fiskeriet, ved netop at have en afbalanceret stang og tilhørende hjul til netop denne dags fiskeri… Nå ja… det giver pladsmangel i fiskerummet men tilsvarende en kæmpe glæde på vandet, hvor dagens fight på fornemmeste vis mestres og fisken skånes mest muligt.

En kilos aborre bliver på det rigtige grej, en kontant udveksling af kræfter og en gennemsnitligt gedde kan hurtigt vende retur til friheden, via en styrende og konsekvent stang.

Med det rette stangvalg, bliver selv mindre fisk en oplevelse på fiskedagen og en konsekvent stang vil ligeledes styre fighten, der kan få fisken skånsomt tilbage i sit rette element.

DSC06091

I jagten på dette års nyskabende produkter, har vi fundet anledning til at prøve de nye fiskestænger fra Quantum PT2.0. Det samlede program er sammensat af een af branchens helt store, nemlig Dietmar Isaiasch, der som tidligere verdensmester i predator-fiskeri – er ansat som produktdirektør hos tyske Zebco-Europe. Quantum er eet af Zebco´s brands, der også tæller andre stormærker såsom Black Cat og Rhino Trolling.

SmartTriggaTM er en logisk og nyskabende vinkling af stangens skæfte – og det giver os et super harmonisk greb og sammen med det slanke EVA håndtag, mindre belastning i kastene og forbedret agnkontrol.

5grader.jpg
SmartTriggaTM vinkler stanghåndtaget 5 grader, hvilket kan synes som en lille ændring – men denne ændring betyder henover en hel dags kastefiskeri virkeligt meget

Quantum PT2.0 har en sekventiel opbygning af stangprogrammet, og med hele 22 forskellige modeller, har det noget til enhver lejlighed:

  1. Extreme Jigging
  2. Lure & Jig
  3. Micro Jigging
  4. Medium Lure
  5. Heavy Lure
  6. X-Heavy Lure

Extreme Jigging er baseret på den kontante Toray IM9-klinge med kort håndtag, der giver en stiv og kontant stang, men med ekstra hurtig aktion. Serien er oplagt til kastefiskeri med gummidyr i alle afskygninger og er brølstærk helt nede fra den korte vertikaludgave på 6,2 fod og op til den største på 9,0 fod. Alle stænger vejer mindre end 200 g og er derved særdeles lette stænger.

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 20.35.28

DSC05981

I den lette afdeling har Quantum udviklet 4 virkelig lette stænger til de mindste kasteagn. Stængerne er deres vægt til trods, udstyret med tilstrækkelig rygrad til også større rovfisk. Vi er begejstrede for 2,10-udgaven til det aktive bådfiskeri, mens de 2 længere modeller er velegnede til streetfishing eller til det supersensitive kastefiskeri med microjigs.

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 20.47.10

DSC06109-2
Aborrefiskeri med ultralet grej er stærkt vanedannende og er for mange lystfiskere virkeligt højtrangeret.

Crankbaitsene kommer…og til det formål har Quantum udviklet deres ultralette Lure & Jig-stænger, der er ideelle til at kaste de dybdegående crankbaits eller jigs ud på lange afstande, for derefter dynamisk at drive de højaktive endeagn retur. Giver virkelig god føling med agnen, når den drives henover bunden – vi prøvede egenhændigt at blæse en særdeles dybdegående crankbait afsted og selvom den gik nede på 8 meters dybde, mistede vi ikke den højfølsomme kontakt med crankbaiten!

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 20.51.04

DSC05910
Alle Quantum Pt2.0 stængerne er udstyret med et slankt EVA-handtag, med godt hjulhold og et behageligt greb, der sikrer god agnkontakt.
LÆS OGSÅ:
Predator Keeper - skånsom håndtering af dine fangster

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 21.00.44

LÆS OGSÅ:
Godt nyt til Predator-fiskere - nyt spændende grej-samarbejde !

2 thoughts on “Den helt rigtige stang til predator-fiskeriet

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.