Vælg en Pelagisk agn! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vælg en Pelagisk agn!

Når grøden står højt om sommeren, kan det på visse dage være den helt rigtige opskrift at jagte fritsvømmende predatorer

Når gedde- og sandartfeberen raser henover sommeren, kan det være vanskeligt at være målrettet i sit fiskeri – for grøden står højt mange steder og da søerne ofte har lille sigtbarhed, så risikerer man at bedrive en god dags fiskeri med at rense sine endeagn ustandseligt. Opskriften for en nulbon er tilstede.

Har du adgang til en båd, så brug den til at opsøge fiskene fremfor at betro dig til spontane kast i alle retninger. En større båd kræver en større motor og somme tider kan den ekstra støj skræmme unødvendigt ligesom en større motor også skaber flere luftbobler, der forringer din transducers evne til at tegne dig et tydeligt ekkolodsbillede. I virkelig mange søer er en elmotor alt rigeligt for at navigere rundt – tænk over de lyde, som du laver – lige fra gearskifte på benzinmotoren eller larm når agnen sænkes i vandet.

Per med en fin sommer-gedde, taget efter en lang tids søgen

Bruger du benzinmotor, så ved du at det kræver lidt øvelse at kombinere brugen af benzinmotor og elmotor, for benzineren er ideel til transport til fiskepladsen mens elpiskeren er fantastisk til afsøgningen i nærområdet, men idag er marineinstrumenterne så gode at du også snildt, kan spotte fisken under transportsejlads – og så skal elmotoren sænkes i vandet uden ståhej.

Led efter de store skyer af fødefisk – der er typisk predatorer i nærheden, der ikke blot er der for at træne rygsvømning…

Vi gør gerne det at vi markerer fisken med et waypoint, for at sejle forbi og i god afstand få rigget om og vender tilbage til fisken i ninja-style.

Så… det er sådan den basis-information, der er nødvendig for at komme på vandet og lede efter nogle fisk…. LEDE er kodeordet og normalvis gør vi det med en hastighed omkring 2,5-3 knob, som er 70-80% af elmotorens ydeevne. Lad dig ikke friste af at sænke farten for at liste en wobler eller gummidyr i vandet – du er ikke på tradionelt dørgefiskeri, og selvom dette til tider er den helt rigtige metode, så hold dig til planen.

LÆS OGSÅ:
Potentiel ny verdensrekord i gedde!

Som du sikkert allerede, har gættet – så er ekkoloddet en essentiel del af det pelagiske fiskeri. Når du er på vandet, så leder du med øjnene stift rettet på instrumentet. Normalerweize søger vi med Sidescan eller Structurescan 3D, for at finde interessante spots eller fisk – og når fisken så er fundet, så slår vi over på tradionelt 2D eller Downscan.

Vi har testet den nye Quantum Pelagic Shad, der er en tung jig med vægt helt op til 60 gram og længde op til 25 cm.

Pelagic Shad kommer formonteret med Claw trekrog
Quantums Pelagic Shad er klar til at fiske from the box – udstyret med et solidt jighoved og den nye Claw krog, hvor 2 pigge sikrer et solidt fæste i gummidyret mens der er tre kroge fri.

One thought on “Vælg en Pelagisk agn!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.