Vilde tun-videoer! Opsamling fra Skagen og Øresund - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vilde tun-videoer! Opsamling fra Skagen og Øresund

Fiskeriet efter blåfinnet tun omkring Skagen og Øresund er en heftig affære og fyldt med dramatik og skulle du have misset nogle af video-opslagene fra den forgangne periode, har vi samlet en lille buket af oplevelserne til søs. Uanset om du er lystfisker eller ej, rummer nærkontakten med de store tunfisk en kæmpe oplevelse – og her på videoerne får du et lille indblik hvor store kræfter, der er på spil når fiskene jager.

Alle videoer tilhører opslagsejerne

Dobbelt hug !! 💪I dag var vi igen på vandet i Blackfish efter et par blæsende dage. Og hvilken dag 🙂. Efter en halv times fiskeri angreb en tun makrellen på den bagerste "freeliner".Ballonen hoppede et par gange, forsvandt for derefter at poppe op igen, flået af linen. Og 5 sekunder senere skreg det store shimano hjul atter, da linen blev flået af.😃Vi gik i gang med at bjærge grejet, og pludselig begyndte endnu et hjul at hyle 😳.Vi troede først at den samme tun havde taget endnu et agn, men da linerne så begyndte at at drøne hver sin vej, var vi klar over at vi var "hooked up" 2 gange."Bigfish" blev tilkaldt og overtog den ene stang og fightede en tun op på 239 cm.Vi var lidt længere tid om det, men det lykkedes at sikre den 252 cm tun ved bådsiden, klar til mærkning . Og undertegnede fik lidt "stand up fight". Se i kommentarer.💪🐟Jesper Lyngsie

Slået op af Team Svinet fishing i Tirsdag den 30. august 2022

Slået op af Øresundsakvariet i Søndag den 28. august 2022

I denne weekend har vi deltaget i DTU tunmærkningsprojekt i Skagen. Selvom vi ikke fik mærket nogen tun i år, så har det været nogle gode dage med godt selskab og store naturoplevelser. Specielt lørdag var en dag med blankt vand og masser af tun som jagede og sprang frit af vandet. Denne video som Malene optog viser en eller flere tun som jager strømpebåndsfisk / hornfisk.

Slået op af MarineXperten i Søndag den 28. august 2022
Tunsafari

🔉HUSK LYD!🔉 ”NEEEEEJ!!”🗯🐟🐟🌊 Tunen springer i Øresund. Og du kan opleve det sammen med de passionerede ansatte på Øresundsakvariet. 🗓Det foregår i perioden fra d.24 august til d.24 oktober, så du kan stadig nå det. https://www.oresundsakvariet.ku.dk/oplevelser/safari/tunsafari/⁉️ VIDSTE DU? Tun kan blive over 3 meter lange og veje op til ca. 700 kg. ⁉️

Slået op af Københavns Universitet – University of Copenhagen i Tirsdag den 28. september 2021

Slået op af Sundfisker i Søndag den 21. august 2022

Live fra Øresund 🤩Over 50 spring på en lille time. Vi har haft enkelte tunfisk 15 meter fra båden.

Slået op af Sundfisker i Søndag den 21. august 2022

Slået op af Øresundsakvariet i Søndag den 28. august 2022

https://www.facebook.com/100009450647044/videos/461898199164263

LÆS OGSÅ:
18 nye danske rekorder! Se billederne her