Tun trækker 6 tons fiskekutter! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Tun trækker 6 tons fiskekutter!

Vi har været i kontakt med skipper Jes Vittus Hansen, der af mange er kendt som en dygtig lystfisker – både når det gælder fiskeri i Nordsøen eller fiskeri efter kapitalfisk i Nordnorge. Jes, Thomas Samuelsen og dennes søn Emil er lykkes med at lande den tredje kvotefangede tun på hele på ca 270 kg . Tunen, der er 258,5 cm lang blev fanget ca. 30 sømil fra Skagen, og det tog besætningen over to timer, fra fisken bed på krogen, til tunen var ombord på skibet. Tunen er den 3. kvotefangede tunfisk – den første blev fanget af Pink Baby og nr. 2 af Silverfox.

“Det var en vild oplevelse for os alle, men godt teamwork gjorde at vi fik den stærke tun ombord”, fortæller Thomas Samuelsen, og han fortsætter: På et tidspunkt slukkede vi motoren, med det resultat at kutteren, der vejer 6 ton blev trukket baglæns med en fart af 1,3 knob/ca 2,5 km i timen!”

Skibet var også på fiskeri efter tun i går, men der var der kun visuel kontakt til fisken. Derudover så besætningen masser af spækhuggere og marsvin.

20 skibe har fået en licens til at fange hver sin tun, deraf tre både i Skagen. Der skal indsendes prøver fra tunen, og tunen må ikke videresælges. Besætningen må til gengæld fordele de ca 100 kg kød imellem sig

Billeder og tekst er delt med tilladelse fra de implicerede

Skipper Jes, Thomas og Emil Samuelsen
Blue-Fin 2 på vej i havn

LÆS OGSÅ:
TUNGE laks fanget på tredjedagen af TMB2019