Nyt havgrej fra populære Rhino - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Nyt havgrej fra populære Rhino

Inden længe synger trolling-sæsonen på sidste vers, og en masse småbådsfiskere retter fokus mod det attraktive havfiskeri på dybere vand. Forude venter lange sommerdage, hvor man i gode venners lag aktivt opsøger stenrev og vrag, i jagten på tunge torsk, hårdtkæmpende sej eller de glubske langer. Også på grejområdet, sker der hele tiden nyt og nye spillere byder sig til med nye hjul, stænger og farvestrålende endeagn. Vi har taget et kig på populære Rhino, der kommer fra een af europas største producenter af fiskegrej, Zebco-Europe (der også producerer/distribuerer eks. Quantum, Browning, Black Cat m.fl).

Find en god kombi

Det er normalvis ikke det store problem at få fiskene til at hugge, hvis du ellers finder dem og kan præsentere endeagnen i umiddelbar nærhed af fisken, men der er alligevel et par nyttige overvejelser, som du bør gøre dig.

En god kombi bestående af et stærkt hjul og en solid stang, er et must. Det er vigtigt at stangen ikke bliver for blød, da det ellers kan være besværligt at sætte krogen når du fisker dybt men ej heller for stiv, da det kan betyde at du i højere grad “rykker” krogen ud af munden på fisken – samt at du ikke mærker fighten og derved mister en del af glæden ved fangsten.

Havfiskeri kan være utroligt givende – her har Per fanget en fin torsk på lettere grej. Hvad kan næsten være bedre end blankt vand og en fin fangst?

Stangen

Vi har i flere år fisket med Rhinos stænger, når vi har været på trolling-jagt efter laks, og de mange års udvikling af disse stænger er videreført i deres havstænger, hvor Rhino er kommet med 2 nye hovedserie af havfiske-stænger

8 Miles Out

Selvom du ikke behøver at være så langt fra land, for at bruge disse stænger – er navnet meget sigende. Solid Carbon klinger er din garanti for at stængerne holder, når de store hav-predatorer bider på. Hvad enten at du jagter torsk eller sej på det gule rev eller er på helleflynder-safari i det nord-norske, så vil disse stænger kunne være dig en trofast følgesvend. Der findes 7 varianter af stænger i dette program:

 • 8 Miles Out
 • 8 Miles Out Vario
 • 8 Miles Out Blue Fish
 • 8 Miles Out Boat Cast
 • 8 Miles Out Vertical
 • 8 Miles Out Light Spin Vertical
 • 8 Miles Out Tour
LÆS OGSÅ:
UV-Farver fra Rhino

Prisniveauet for 8 Miles Out-stænger er ganske attraktivt – alt afhængig af længde og model, koster de vejl. mellem 620-800,-. Hvis du vil læse mere om de forskellige varianter, klik dig videre til Rhinos katalog her

Mare – serien

Ønsker du et lille nøk nedad rent prismæssigt, så finder du Rhinos Mare-serien. Alle stænger ligger på en rund 500-krone, så her får du et virkeligt godt pris/kvalitetforhold.

 • Mare Light Boat
 • Mare Sea Cast
 • Mare Heavy Lure
 • Mare Deepstar
 • Mare Flextouch
 • Mare Distance Pier

Hjulet

Rhino har naturligvis sammen med det helt nye hav-program, lanceret matchende fiskehjul. Vi har testet deres fastspolehjul reliance og er ganske tilfreds med hjulets performance. Det er naturligvis en smagsag om du ønsker at bruge mulithjul eller fastspolehjul, men på det fiskei som vi har praktisereti dette forår, har det været ret gunstigt at pakke let og derfor havde vi medbragt en kombi med fastspolehjul, da det giver fordele hvis du vil kombinere traditionel pilkefiskeri med kasatefiskeri.

Hjulet hedder Rhino Reliance og er bygget i 5 forskellige størrelser, fra det lette størrelse 30 til sværvægteren i størrelse 85. Hjulet har er ration 5.6-6.1 og holder op til 285 meter 0,50 mm. Udvekslingen betyder at du får mellem 85 cm og 100 cm line ind på en given omgang, som du tager med hjulet. Vi har til det almindelige torske- sej, og langefiskeri benyttet en størrelse 55 og det er en passende størrelse, denne størrelse vejer 618g og går du op i størrelse, rammer du en hjul vægt på hhv. 643 g (str. 65) og 866g (str. 85). De 2 store modeller er jf. vores optik, målrettet sværvægtsfiskeri såsom helleflynder, mindre tun eller lignende.

Kvaliteten af bremsen er ret vigtigt når du får en stor fisk på, da du gerne skal undgå de velkendte store “ryk” på hjul med dårligere bremse – linen har på fangster op til fiske på 6-8 kg, gledet fint og smidigt af så det er ganske godt. Dragforce er på de mindre modeller 7-9kg og på de 3 største oppe på 14 kg. Prisniveauet for Reliance begynder ved vejl. 900,- for den mindste model og 1140,- for den største model, hvilket i følge vores overbevisning er gode køb til prisen.

Hvis du vil læse mere om de forskellige varianter, klik dig videre til Rhinos katalog her

Bremsen på Reliance hjulet fra Rhino består snildt testen og selv i str. 55 klarer hjulet fisk på 6-8 kg. uden problemer
Reliance fastspolehjulet er en oplagt makker når du skal på havet – i een og samme kombi, kan du både udleve almindeligt pilkefiskeri og det opsøgende kastefiskeri.
Oversigt over kuglelejer, retrieve og linekapaciteter på Rhino Reliance.

Også nye endeagn fra Rhino

Med til det nye sortimement fra Rhino, hører naturligvis også en lang række endeagn til havfiskeriet. Udover traditionelle pirke, så har vi på træge dage på revet, haft fine fisk på Rhinos nye blæksprutter. Om det skyldes at blæksprutterne er en yndet spise for fiskene eller det skyldes at blæksprutternes tentakler er sindssygt levende, vides ikke. Resultaterne har blot været fine, så hermed er anbefalingerne givet videre.

Rhino har lanceret både tungt vægtbelastede blæksprutter (50-300g) og let belastede blæksprutter (10-25g), der kan bruges på paternoster-takel når du eksempelvis fisker på vrag.

Rigsquid fra Rhino er kun let belastet og er fantastisk som “ophænger” på et paternostel-takel. Her vist i farven Shiner
Farverne Shiner, Pinky og natural – de 2 forskellige vægtklasser 10g og 25g.
Udover blæksprutterne, har Rhino også lanceret traditionelle endeagn. Her er det deres helt nye Jig Force jighoveder, der er lanceret i vægte fra 30g til 150g og med krogstørrelser fra 4/0 til 10/0.
En 150g jig er en fin størrelse til mange dybder og det afrundede jighoveder sikrer at der er lav vandmodstand plus at mange jigkroppe, vil passe på jighovedet
Rhino har naturligvis også traditionelle pirke i programmet. Pirken hedder Chromat og kommer i vægte helt nede fra 75g og op til 600g. Krogstørrelse er fra str. 2 til 4/0.Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.