Smart metode til fugning og limning i god kvalitet
De fleste både er konstrueret af to lag glasfiber med et kernemateriale mellem sig. Kernematerialet er på mange af de ældre både træ og hvis der sker vandindtrængen til dette træmateriale ser det ikke godt ud – træet suger vand og vil med tiden rådne.
Løsningen på uheldig fugtindtrængen kan være at anvende en højkvalitet lim/fugemasse, der med en effektiv afrensning før påsmøring, gør at du undgår at ødelægge laminatet og sikrer derved mod fugtskader i konstruktionen.
Monteringer uden at bore
Mange steder på båden kan man med fordel montere beslag til lettere belastning, helt uden at bore i glasfiberen. Et eksempel på en montage, der kan gøres helt uden at bore er montering af sin transducer. Transducerens beslag er under vandlinien og det er et sted, hvor det er særdeles vigtigt at anvende de rigtige materialer til sin montering.
I stedet for at bore beslaget direkte ind i glasfiberen, påklæbes en plade på selve glasfiberen og derefter skrues transduceren ind i denne. Dette princip kan også anvendes andre steder i båden – for eksempel ved indvendige montager, hvor man ikke vil eller kan bore ind i glasfiberen
Sådan får du et perfekt resultat
Rens området hvor du skal montere grundigt med Tec7 HP Cleaner eller Multiclean. Husk at afrense begge flader og giv dem gerne en let slibning, da det vil forøge vedhæftningen yderligere.
Når emnerne er grundigt rengjort, kan du påføre PT7 der er en transparent klæbeprimer. PT7 sprayes på emnerne og skal tørre i ca. 10 minutter før du kan påføre Tec7, der fungerer som en lim. Sørg for at limen/fugemassen påsmøres i et jævnt tyndt lag og vrik gerne pladen lidt til siderne for at arbejde limen godt ind i begge emner. Du kan eventuelt undlade at påføre lim helt ud til kanterne, da det vil blive limet ved den efterfølgende fugning af disse og giver en pæn afslutning.
Hvis du arbejder på et større område, med større emner der skal limes, kan du med fordel påsmøre limen/fugemassen med en tandspartel, så du er sikker på en jævn fordeling med optimal vedhæftning.

Tec7 har særdeles gode lim-egenskaber og holder under de optimale forhold op til 27 kg/cm2 !! Så er du sikker på at din dyre transducer bliver siddende.
Afslut din limning ved at lave en fugning langs kanten hele vejen rundt. Så er du sikker på at der ikke trænger skidt og fugt ind, der kan senere kan frostsprænge.

Efterse beslag og søgelænder
Søgelænder og andre udvendige beslag er ofte udsat for bevægelser og mekaniske påvirkninger, der kan gå ud over befæstigelsen og derved også tætheden ind i sandwichkonstruktionen.
Opdager du disse fejl på din båd, så er det en særdeles god ide at sørge for at få det tætnet, før der sker skade på den indvendige del af sandwichkonstruktionen. Sørg for at løfte søgelænderets beslag fri og afrens grundigt med HP Cleaner efter den ovenstående opskrift, hvor du også påfører PT7 klæbeprimer, så du er sikret en maksimal vedhæftning og lang holdbarhed
Påfør rigeligt med Tec7 lim/fugemasse under monteringsfoden/beslaget og også meget gerne ned i skruehullerne, så de også tætnes. Skru derefter beslaget fast og fjern den overskydende fugemasse (før det størkner) med Tec7 Cleaner. Nu er din konstruktion sikret mod at der kommer fugt til de indre dele af dit skrog og samtidigt vil Tec7 kunne optage de bevægelser, der kommer under brug og sejlads, uden at der trænger vand ind.

fortrinlig til at afrense rester af klistermærker
Ved enhver fugning og limning er det vigtigt med et grundigt forarbejde med afrensning og eventuelt brug af klæbeprimer. Det sikrer at din fuge eller limning passer godt på din båd og holder mange år frem
Også godt for miljøet
Tec7’s mange produkter er produceret med omtanke for miljøet og flere af deres sprayprodukter indeholder således ikke skadelige CFC drivmidler, ligesom Tec7 ikke indeholder skadelige opløsningsmidler eller phtalater.
