Trolling efter havørred
I mange år har vi praktiseret trollingfiskeri efter havørreder i bælterne og vi bringer her et par tips til dette fiskeri, der udmærker sig ved at man kan komme ud uanset om det blæser – især Lillebælt er et godt beskyttet område , hvor der kan fiskes i læ for bølger og vind på mange pladser og kravene til bådstørrelse også er begrænset.
Find pladserne
I de tidlige forårsmåneder kan især de mange fjorde være gode fiskepladser og når vandtemperaturen stiger er det især steder med strøm, der kan være udslagsgivende, da strømmen trækker mange fødeemner med sig. Strømmen kan ofte være meget stærk ved pynter, rev og øer – et meget kendt eksempel på dette er ved Strib Fyr, hvor strømmen kan være utrolig stærk over revet og vi har på dette sted fanget mange havørreder og når det er sæson for det også en del makreller.

Som hovedregel troller vi næsten altid langs skrænter, eller hvor der er bytte fisk at se på ekkoloddet. Byttefisk kan for eksempel være tobis-stimer og fiskeriet ved disse stimer kan være helt fantastisk.
Da vi ofte trækker langs skrænter på 6-8 meter vand er det også udslagsgivende at man enten har et godt lokalkendskab eller et godt søkort i sin kortplotter.
Grejet
Til dette trollingfiskeri anvender vi næsten altid en paravane, der kan trække agnen ned i vandsøjlen. Et godt eksempel er Rhino paravane, der fås i flere størrelser/vægte og kan sættes direkte på linen uden brug af forfang og med juster længde ud til agnen. Hvis du fisker på det lidt dybere vand (10-15 meter), vil du ved at anvende forskellige størrelser kunne affiske forskellige dybder.

Blinkene kan være traditionelle trollingblink og vi går gerne lidt ned i størrelse til dette fiskeri. Et godt eksempel er Rhino Trout, eller hvis der er tobiser Rhino Xtra Slim, der er en glimrende tobis-efterligning, til de dage hvor de store havørreder har set sig blinde på tobiser og bare ikke vil tage andre agn til sig.

Stænger
Stængerne vi bruger er trollingstænger i klasse 8-20 lbs. De kan holde til vandpresset og er desuden de samme vi anvender til Østersøens laksefiskeri. Wizard-modellerne fra Rhino er fremstillet i solid carbon og er nærmest umulige at ødelægge klingen på. Hjulene er multihjul med tæller, så du kan se hvor meget line du har ude, når du sætter grejet. Typisk fisker vi med 3-4 stænger, da det kan være svært at styre flere – især hvis der er kraftig strøm.

Gode stangholdere placeret agter, så stængerne kan pege bagud og/eller til siden er nødvendige. Sørg for at de sidder godt fast – flere med mindre både monterer et bræt på tværs agter til at gøre holderne fast. Hvis man anvender båden til flere former for fiskeri, kan man lave det så hele brættet kan afmonteres og derved har man maksimal fleksibilitet

Pingback: Nyt havgrej fra populære Rhino