Ny fiskeAPP giver dig 12.000 fiskepositioner – 3.000 personer har allerede hentet den - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Ny fiskeAPP giver dig 12.000 fiskepositioner – 3.000 personer har allerede hentet den

Fiskher tænker fiske-app, som ingen andre! Succesen fra Norge har fået flere af Danmarks mest talentfulde fiskere med sig og viser vej til 12.000 fiskepladser. For danske bådfiskere er det helt unikt, og næsten halvdelen af pladserne er beregnet til os! Hvis du rejser til Norge eller Sverige, får du næsten 60.000 nye fiskepladser at boltre dig på.

Småbaadnyt fik tidligt set prototyper af appen og havde en dialog med udviklerne hele vinteren. Det er derfor fantastisk, at appen nu er ude og man faktisk kan se fiskepladserne live, prøve fiskegenkendelsen og prøve de nye søkort, de selv har udviklet. Appen blev lanceret den 15. maj og er blevet godt modtaget af danske lystfiskere! I skrivende stund er appen downloadet af mere end 3.000 danske lystfiskere – på kun èn uge.

Dansk ”DNA” i appen

Den norske app var en kæmpe succes og blev downloadet af 140.000 nordmænd på et år. Da vores naboer skulle lave en dansk version af appen, havde de en klar idé om, at de danske fiskepladser skulle have dansk DNA og være fremstillet eller kvalitetssikret af danske lystfiskere.

Derfor har de medbragt et imponerende udvalg af danske eksperter på holdet. Af disse er det sandsynligvis den populære lystfisker Frank Sjøgreen fra tv-programmet “Fangstgaranti”, der er den mest kendte. Han fortæller os, at han aldrig var i tvivl om at arbejde med Fiskher. – “De opretter en app, der faktisk viser folk nøjagtigt, hvor du skal fiske. Det gælder overalt og for de mest populære fisk. Jeg kunne ikke sige nej! “

Frank har ligesom mange andre fiskere leveret hundredvis af fiskepladser til appen og har desuden været aktiv i jobbet med at få andre fiskere til at deltage i processen. – Det er et fantastisk hold at være en del af, og hvad iværksættere bag appen har virkelig imponeret mig, og nogle af dem er også ekstremt dygtige fiskere med 20 års erfaring fra hele Skandinavien. Deres idé om en app, der gør fiskeri, fiskeriregler og beskyttelseszoner tilgængelige for alle, fungerer rigtig godt og ikke mindst når du er ude på kysten og havet.

Fiskher appen er virkelig noget nyt for danske bådfiskere. Her viser appen hvordan det er at fiske omkring København, med kun nogle af fiskearterne aktiveret.

Ikke ”bare” havørred langs kysten

Der må ikke være nogen tvivl: I Danmark er det fiskeri fra kysten, der er utroligt populært, og der hvor langt de fleste fiskere udfordrer deres fiskelykke med en fiskestang. Men selvom superfiskere som Lars Juel Hansen og Henrik Breinholdt, nogle af landets mest talentfulde havørredfiskere har leveret fiskepladser, har de også tegnet ind, hvor du kan fiske havørred fra båden, flyderingen eller kajakken. Hvis du vil trolle efter havørred, har de lavet fiskefelter i de mest oplagte områder, og selvfølgelig viser de vejen til næsten 200 af vores bedste områder til trolling for laks rundt om Sjælland og Bornholm.

Appen har over 3000 fiskepladser til havørred. Her er nogle af dem, samt ising og makrel fra Isefjorden.

Havfiskepladser rundt i hele landet

Mange af dem, der har været involveret i logning og levering af fiskepladser til Fiskher, har haft havfiskeri eller trolling som hovedopgave. Det har givet de bedste fiskepladser, hvor danskerne fisker, som i Øresund og Lillebælt, men generelt vil du kunne finde fiskepladser for arter som torsk, sej, rødspætte, ising, pighvar, makrel og hornfisk, uanset hvor du tager båden hen.

En af dem, der har leveret fiskepladser, er den erfarne havfisker Flemming Sønderskov. Vi talte med ham, og han vil især fremhæve de nye søkort, som alle har adgang til, som noget virkelig positivt. Især for dem, der ikke har kort i båden. – Fiskher-kortet gør en af de vigtigste opgaver, du som havfisker har:  At placere båden korrekt – meget lettere. Kortene giver også et godt visuelt grundlag for at se bunden. Hvis du har kort i dine plottere, vil dette kort være den perfekte tilføjelse, men hvis du ikke har det, vil det være i stand til at løfte dit fiskeri mange niveauer op!

Kortet Flemming taler om, har Fiskher udviklet selv, og det dækker hele Østersøen, Danmark og Norge. Det er tilgængeligt for alle, og selvom det ikke er så nøjagtigt som et søkort til navigation, giver det et godt billede af kysten og viser mange toppe og huller, som du ellers ikke kan se i kort. På mange måder kan det sammenlignes lidt med Garmins fiskekort eller Navionics Auto Chart-kort.

Hvordan de gjorde det, vil han ikke sige. Men han vil gerne komme med tip til, hvordan man får fisk, og afslutter vores samtale med at sige – Fisken bevæger sig rundt, og ved at kunne se hvor vi har lagt vores fiskepladser på kortet, vil du være i stand til mere let at fortolke og finde dine egne fiskepladser. Til søs skal du kigge efter fisk, bruge ekkolod, kort og konstant øge din viden for at finde fisken. Vi har gjort det hårde arbejde, nu skal du gøre resten!

Alle de 11 fiskearter i appen, har deres egen infoside om mindstemål, normal fiskedybde og en tekst om hvordan man skal fiske dem i Danmark.
I snart 1 år har succesappen vist 140.000 fiskere vejen til blandt andet torsk i Norge. Her fra en torsketur på ydersiden af Kristiansand i Norge. Nærmere Jylland kommer man ikke, og skal man tro Flemming og Frank, vil danskere også få opleve succes fra båden med Fiskher.

12.000 grunde til at tage ud på havet eller til kysten

Der er mere end 3000 fiskepladser til ising, makrel og rødspætte og godt over 500 sildepletter i appen. De fleste af disse er beregnet til bådfiskere og repræsenterer noget helt nyt i Danmark. For mens kystfiskere i årevis har været i stand til at boltre sig på kort og satellitbilleder med de bedste fiskepladser for havørred, hornfisk og fladfisk, har vi som fiskere fra både næsten kun haft adgang til websteder med GPS-position at forholde sig til. Det bliver derfor ekstra spændende at følge, hvordan danske bådfiskere modtager Fiskhers fiskepladser, og om de vil bruge fiskepladserne, som fiskerne har gjort i Norge. Også her er hovedparten af fiskepladserne beregnet til båd/kajakfiskeri.

Fokus på lovligt fiskeri

Ud over 12.000 fiskepladser opdelt i 11 fiskearter, har appen også fiskegenkendelse for 50 fiskearter, alle fredningszoner i Danmark og en minimumsstørrelse for hver fisk. Appen vælger automatisk sproget til dig og den leveres på 5 sprog inklusivt dansk. Fiskher ønsker at gøre det lettere at være en lovlydig lokal fisker eller en besøgende fisketurist.

Fiskhers eget dybdekort viser et unikt havkort for os fiskere. Med tilpassede farvekoder, har teamet sat 2 meters dybdelinjer og farver som skal gøre det optimalt at se dybdestrukturer i Danmark og Sverige.
For selv ambitiøse bådfiskere vil Fiskher give tydelige fordele Med alle vind og vejrfunktionerne, samt det unikke kort og tusindvis af fiskepladser tiltænkt bådfiskeri, vil det være lettere end nogensinde at finde en god plads og fiske.

Vi ved, at for eksempel ca. 500.000 Tyskere kommer til Danmark for at fiske årligt, og med appen her, håber Fiskher at gøre det lettere for dem at vide, hvad de får med fiskegenkendelse, hvor minimumsstørrelsen for arten også vises direkte. Med altid opdaterede fredningssoner og fiskepladser, der aldrig er trukket i ulovlige områder, håber de, at det vil være lettere at fiske lovligt for dem, der ikke kender stederne. Uanset nationalitet.

Faktaboks

Fiskher viser kystpladser i Danmark, Norge og i Sverige fra 1.juni. De har omtrent 12.000 fiskefelter i appen, alle fredningssoner og mindstemål i appen. Totalt ca. 70.000 felter.

Fiskearterne:
Totalt er 11 fiskearter registreret og 4 af disse kun tilgængelige i Premium.
1 –                 Havbars*
2 –                 Laks*
3 –                 Pighvar*
4 –                 Rødspette*
5 –                 Havørred
6 –                 Hornfisk
7 –                 Ising
8 –                 Makrell
9 –                 Sej
10 –               Sild
11 –               Torsk

* Premium

Fish recognition
Ved (gratis) registrering i appen får du fri tilgang til brug af verdens bedste fiskegenkendelse, udviklet af Fiskher, eksklusivt for brugere af appen.

Kort og søkort
Fiskher har udviklet sit eget søkort for Danmark og Sverige. Dette har 2m dybdekurver og som baggrund i appen, kan man enten vælge dette eller et skarpt og klart satellitbillede for at navigere mellem fiskepladsene. Appen har følgefunktion om man er i båd, eller kørehenvisning om man kører bil eller skal vandre til en fiskeplads.

Vind og vejr
Appen har også de mest populære vind- og vejrfunktioner, havtemperatur og saltindhold. Målet er at man skal finde alt man trænger i Fiskher appen.

Tips og udstyr
Fiskher giver eksperternes tips til, hvor du finder fisken og hvilket udstyr, grej, blink og fisketeknik du skal bruge. Du kan også plotte din fangst ind på kortet i appen – og dele med andre eller konkurrere mod vennerne.

Endnu flere spots
Fiskher indeholder også såkaldte ”Skjulte perler” i Premium versionen. Her har Fiskhers eksperter udvalgt de specielle steder langs kysterne, hvor de finder det ekstra interessant at fiske.

Sådan finder du appen
Hent appen gratis til iPhone og Android. Premium: 149,- for tre måneder, 249,- for et år
. Appen

LÆS OGSÅ:
Garmin vinder priser i 2 kategorier ved METSTRADE

Læs mere om Fiskher på dette link www.fiskher.comHvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.