Rhino’s grejnyheder – sideplanere og meget mere - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino’s grejnyheder – sideplanere og meget mere

Sideplanere anvendes til mange forskellige former for fiskeri og er superpopulære, da man får mulighed for at fiske med flere stænger ad gangen på en simpel og effektiv måde.

Vi har kastet et nærmere blik på de nye sideplanere fra Rhino og et par af deres andre nyheder for 2021, blandt andet har vi kastet et blik på deres Rig Keeper, der allerede nu er blevet utrolig populære

Let og stærk sideplaner

Denne nye sideplaner er særlig velegnet til trollingfiskeri, hvor den kan anvendes til det populære laksefiskeri og giver gode muligheder for at sætte flere stænger ad gangen. Disse nye sideplanere har flere gode elementer:

Sideplaneren leveres i sæt med to og er forsynet med Osprey klemme til fletline og bagerst en klemme med pin så man let kan montere sideplaneren og samtidigt sikre at den ikke falder af
  • En lav vægt (135 gram) der ikke belaster stangen så meget
  • En god kølkonstruktion, der gør at den selvom der er bølger ikke hopper fri af vandet
  • Osprey klemme forrest der kan holde på både flet- og nylonline
  • Rhino-klemme bagerst der er forsynet med pind i klemmen, hvilket gør sideplaneren let og hurtig at sætte

Se med i videoen herunder hvor Zebco-Direktør Frerk Petersen, der også er en entusiastisk laksefisker, fortæller om de nye sideplanere

Et fangstnet til de helt store

I Rhino’s store program for laksefiskere, finder vi også et nyt laksenet, der kan håndtere de helt store laks. Nettet har store netmasker, der giver en lav vandmodstand, når det stikkes ned i vandet imens man sejler. Dette er bestemt ikke en uvæsentlig detalje og det har især stor betydning, når man skal nette laksen med en lang rækkeafstand.

Nettet er specielt designet til laksefiskeri med netmasker der er 3×3 cm og derfor ikke yder så stor vandmodstand. Håndtaget kan forlænges, så man opnår større rækkeafstand

Nettets ramme er helt utrolig stabil og selve rammens længde er imponerende 100 cm og har en bredde på 85 cm – et net der altså sagtens kan håndtere de helt store laks. Håndtaget er 35 mm i diameter og er teleskopisk, så det er muligt at få en samlet længde på nettet på ca. 280 cm.

En særlig fin detalje er at nettet leveres med en magnetisk udløser til at holde styr på netposen, så den ikke utilsigtet kommer til at hænge fast i krogen i landingsøjeblikket, hvor den så kan trække krogen ud af munden på laksen.

Nettet leveres med netudløser der fastholder netposen, så den ikke sidder i vejen ved transport eller før nettet føres ned i vandet. Den magnetiske holder kan også købes i løs vægt

Magnetisk netholder til alle net

At have styr på netposen på sit landingsnet er ikke bare praktisk når fiskene skal landes, men også brugbart når der sejles, hvor man undgår at netposen blafrer ind i resten af udstyret på båden.

Netholderen har en særdeles kraftig magnet og er forsynet med en alu-karabinhage

Rhino’s magnetudløser er en kraftig magnet, der kan monteres på alle landingsnet. Monteringen er multijusterbar og gøres fast på håndtaget med en velcrostrop. I den anden halvdel af magneten gøres denne fast, hvor man ønsker det på netposen med en karabinhage i aluminium – et simpelt og godt system der er let at justere til den ønskede position.

Styr på forfangsliner og agnhoveder

Mange har igennem tiden ledt efter et godt system til at holde styr på sine forfang. Ofte kludrer liner og kroge sammen med stor fare for at der sker skade på linen.

Rhino’s Rig Keeper holder let styr på dine forfangsliner og agnhoveder, så du kan sætte dine agn hurtigere når du er på vandet. Der er plads til ialt 14 sæt
Krogene sidder fint fast i skumpladen og forhindrer at riggene kludrer sammen

Rhino har, via deres sammentømrede forhold til Mr. Pike og Quantum serierne der laver seriøst grej til geddefiskeriet, konstrueret en agnboks, der holder styr på op til 14 sæt forfang.

En del af riggen spoles op på de røde spoles og det er meget hurtigt og let at rigge flere stænger til

Boksen har fået det passende navn “Rig Keeper” og udmærker sig særdeles ved at have samme størrelse som en almindelig agnboks – så passer den nemlig lige ned i din sædvanlige grejtaske eller på den særlige plads i båden hvor de andre bokse befinder sig – vældig smart !!

Låget beskytter og sikrer at det ikke kludrer sammen med andet grej

En god tang lige ved hånden

Et rigtig must-have for seriøse fiskere er denne multifunktionstang fra Rhino, der håndterer flere ting i samme værktøj. Tangen har en superskarp lineklipper, der også klarer fletline og i spidsen er den udstyret med en springrings-funktion, der gør det let at udskifte springring på for eksempel blink – en funktion man laver at sætte pris på, når fingrene er kolde eller hvis man bare ønsker at udskifte springringe i en fart uden for meget bøvl.

Hvis tangen opbevares i bæltet er den altid lige ved hånden, når liner skal klippes, springringe åbnes eller der skal fjernes kroge fra fisk

Tangen leveres i et smart hylster, der kan monteres i bæltet så den er klar til brug

Spidsen af tangen kan anvendes som springringstang og har desuden også en lineklipper indbygget

LÆS OGSÅ:
Nyt havgrej fra populære Rhino

One thought on “Rhino’s grejnyheder – sideplanere og meget mere

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.