TECoast – ny stang og hjulserie fra Rhino - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

TECoast – ny stang og hjulserie fra Rhino

Tyske Rhino er kendt for at levere en god kvalitet til prisen og det holder helt stik med deres nye serie, der henvender sig til de danske kystfiskere. Serien har fået navnet TECoast og er en serie med hjul og stænger til allround fiskeri fra kysten.

Hjul til lange kast og god bremse

Hjulene findes i to størrelser 25 og 30. Begge er med en udveksling på 5,2:1 og de vejer henholdsvis 198 og 206 g. Hjulene er med frontbremse der er let at få fat i, selv med våde fingre og giver en god kontrol når bremsen skal indstilles både med og uden fisk. Bremsens konstruktion er med carbon-skiver, der sammen med den ultrafine justeringsmulighed giver en kontrolleret bremsning med et jævnt træk.

Bremsen på TECoast hjulet er placeret foran og det er let at indstille med et godt grip. Der er sikret et godt fungerende lineoplæg med Anti-twist bøjle og en langsom oscillation

Bygget til saltvand og med godt lineoplæg

Hjulene er bygget til saltvandsfiskeri og en overfladebehandlet med en særlig multi-layer coating, der modvirker korrosion fra det aggressive og saltholdige miljø. Hjulene har desuden 8 kuglelejer, der giver en bedre holdbarhed og sikrer en stiv konstruktion med komponenter, der ikke giver sig under brug.

Spole og antitwist bøjlekonstruktion er designet til brug med fletline med en langsom oscillation, der giver et glimrende lineoplæg og sikrer at risikoen for irriterende løkkeknuder minimeres mest muligt. Letvægtsrotoren er elektronisk afbalanceret, hvilket især mærkes under hurtig indspinning, hvor man også får glæde af det gode greb der er i håndtaget.

Godt Allround hjul også til bådbrug

Da hjulet har en fin overfladebehandling med en god saltvandsbeskyttelse er det bestemt også et hjul, der egner sig fint til mange forskellige former for fiskeri fra småbåden. Især størrelse 30 vil mange finde er perfekt til det lidt tungere fiskeri efter fladfisk eller kastefiskeri efter kysttorsk. Hjulet i størrelse 25 egner sig fint til det yderst effektive havørredfiskeriet tæt på kysten fra drivende eller opankret båd eller makrelfiskeri med flåd.

Hjulene holder 290m 0,15 i str 25 og 270m 0,21 i str 30

2 kyststænger til lange kast

Sammen med hjulene lancerer Rhino nu to stænger af samme navn, der er egnet til det danske kystfiskeri. Stængerne har følgende data:

9 fods – kastevægt på 8-36 g. Stangvægt 174 g

10,3 fod – kastevægt på 12 – 40 g. Stangvægt 189 g

Hvor den korte af modellerne egner sig fortrinligt til især bådfiskeri og kystfiskeri efter havørreder med lettere blink og gennemløbere er storebroderen på 10,3′ en ægte allrounder, der kan bruges til det meste fiskeri fra kysten:

  • Det populære bombardafiskeri
  • Kystwoblere, tobis-imitationer og tungere gennemløbere til de åbne kyster, hvor lange kast er udslagsgivende
  • Pighvarfiskeri fra vestkysten, hvor længden gør det lettere at håndtere forfanget og giver løft til linen hvis der er brændingsbølger
  • Traditionelt fiskeri efter fladfisk
  • Fiskeri efter kysttorsk med dybt vand under land
Hjulholderen fra Seaguide er af “skelet”typen som giver en god føling med klingen og føles rar at have mellem fingrene, når der i timevis skal fiskes langs kysten

Godt håndtag med en god føling af klingen

Begge stænger er udstyret med gode lange korkhåndtag, der giver et godt greb og inspirerer til længere kast under de fleste forhold. Særlig glade er vi for Seaguide-hjulholderen, der er behagelig at holde på og giver god kontrol på stang/hjul. Da hjulholderen er af “skelet-typen” har du en rigtig fin føling med stangens klinge og kan mærke de karakteristiske puf og stød til blinket.

Solide øjer med letløbsforinger

Stængerne har fine Seaguide øjer, hvor øjet tættest på hjulholderen er af to-benstypen. Alle øjer er udstyret med keramiske foringer og vinklet fremad, så der en mindre linemodstand og som giver længere kast. Beviklingerne og lakeringerne fremstår fine og uden krakeleringer af nogen art.

Øjerne er der rigeligt af og de er udstyret med keramiske foringer og vinklet fremad for at opnå mindre linemodstand og længere kast.

Klar i butikkerne fra oktober

TECoast serien er klar hos de førende forhandlere allerede fra oktober måned – se en komplet liste af forhandlerne HER

TECoast er klar hos de førende grejshops fra oktober måned

2 thoughts on “TECoast – ny stang og hjulserie fra Rhino

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.