21 år gammel brosme-rekord slået - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

21 år gammel brosme-rekord slået

21 år gammel rekord brosme-rekord slået

Nogle svenske sportsfiskerekorder er langvarige og vanskelige at slå. Den svenske rekord for brosme (red.: på svensk hedder brosmen lubbe) har været siden 1999, men nu har den svenske havfisker Benny Johansson brudt den 21-årige rekord.

I slutningen af ​​juni gik Benny Johansson og hans to fiskevenner Anders Sonesson og Torbjörn Frank ud på Skagerrak. Destinationen var det dybe område kendt som “10-grader” som er kendt af mange havfiskere

  • Vi begyndte at fiske på et spejlblankt hav med 470 meter vand under båden. Som en bonus svømmede to hvaler rundt om båden i et par timer. Straks fik vi flere lubber og nn haj på 200 centimeter kom også op og blev frigivet igen, fortæller Benny Johansson

Den næste morgen, den 26. juni, fangede teamet flere store fisk men skiftede alligevel lokation for målrette fiskeriet efter lubber. på det nye sted fik Benny et ordentlig hug og da fisken brød overfladen, kunne de se at der her var tale om en virkelig stor lubbe.

Efter at have vejet og målet fisken i båden, indså de at at det er en potentiel svensk rekord, så de besluttede sig for at i land for at veje lubben under kontrollerede forhold.

Så bortset fra det faktum, at de generelt havde et formidabelt fiskeri, kom Benny og selskab også i land med en svensk rekord. Sportfiskarna har gennemgået og godkendt fangsten og lykønsker Benny Johansson med rekorden, siger Nicka Hellenberg, fiskeregistrator ved Sportfiskarna.

Fisken blev kontrolvejet til 15.500 gram. Længden var 110 centimeter og omkredsen 76 centimeter. Brosmen faldt for en makrelagnet krog i en dybde på cirka 485 meter.

LÆS OGSÅ:
Jigs til havets kæmper

Foto: Sportfiskarna

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.