Nu er det officielt! Sveriges længste fisk

Det er Sportsfikarna, der meddeler, at de har godkendt en ny svensk rekord på grønlandshaj – nemlig, fisken som Mattias Jonsson fangede på Skagerrak 20. juli.

Hajen tog en makrel tackle 430 meter under båden, og da fisketeamet formåede at sikre den ved siden af ​​båden, kunne den måles til 335 centimeter med en omkreds på 150 centimeter. Fisken skønnes at have vejet ca. 260-285 kg og er den største af 30 grønlandshajer, der er registreret.

Håkäringen og også den store helleflynder er arter, som vi registrerer via længde i stedet for vægt. En så stor og tung fisk er vanskelig at håndtere som den er, så for at skåne fisken og gøre det lettere at udsætte disse sjældne giganter ubeskadiget, får vi en svensk længderekord i stedet for vægtrekord. Det skal heller ikke glemmes, at en så stor fisk kan være vanskelig og farlig at håndtere selv for lystfiskere i båden. Således ved vi ikke, hvad denne fisk vejer, informerer Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas registrator.

LÆS OGSÅ:
Først Lange på 21 kg - så Grønlandshaj på 285 kg!