Månefisk filmet tæt på båd! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Månefisk filmet tæt på båd!

Den norske avis NRK Nordland er underrettet om et ganske sjælden gæst – nemlig en kæmpe månefisk, der er filmet af norske Stig-Rune Vale.

Månefisken, som nordmændene populært kalder den, bliver benævnt klumpfisk herhjemme ( Mola Mola), er en art af store og langsomt svømmende fisk med en særegen kropsform, som er meget høj i forhold tli længden. Det er den tungeste kendte benfisk i verden, med en normal voksenvægt på 1 ton.

Den kan dog blive helt op til 3,5 meter lang og veje over 2 300 kg.

Månefisk spiser hovedsageligt vandmænd, men også planter og små fisk. De ses ofte “flyder” nær overfladen af ​​vandet, hvor de varmer op i solen, før de går ned i dybere, koldere vand for at finde mad

Under gydningen spreder månefiske månefisken enorme mængder rogn, op til 300 millioner æg

Omfanget af strandede månefisk er i Danmark, 1-5 månefisk hvert år.

Selvom Månefisken er et sjælden gæst ved kysterne, skyller er der fra tid til anden en død fisk i land – i dette tilfælde en velvoksen månefisk på 100 kilo, der skyllede i land ved den norske kyst tilbage i 2016

LÆS OGSÅ:
Sikke en nytårsfisk... Lange på 31,8 kg!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.