Chatterbaits til aborrerne - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Chatterbaits til aborrerne

April måned er en god måned at give grovaborrerne et ordentligt skud for boven – gedderne får et tiltrængt pusterum og mens at dagene efterhånden rummer en 12-14 timers effektivt fisketid, så har Perca fluviatilis iklædt sig gydningens flotte farver og voluminøse gydningsdragt.

Mange forskellige navne – en vibrerende jig, en bladet jig eller et helt andet politisk korrekt egennavn men de fleste af os kender den amerikanske hero-agn som en CHATTERBAIT.

En Chatterbait er karakteriseret ved det signifikante foreste spinnerblad, jighovedet og de ofte meget lange jig-skørter

Good Vibes !

Inden vi dykker for dybt ned i, hvordan du kan udnytte dette kraftcenter af en endeagn – så lad, lad os se på hvad der gør denne vibrerende jig så god, nemlig vibrationerne. Vibrationerne genereres af det hængslede metalblad er hovedårsagen til at denne endeagn adskiller sig fra mange andre gode agn – for så kraftige vibrationer som chatterbaiten kan fremkalde, er i en helt anden liga end f.eks. spinnerbaits og crankbaits.

Det er ofte mere aggressivt og voldeligt, når predatorere hugger på en chatterbait!

Naturligvis American Style !

Chatterbaits fik en ordentlig omgang national opmærksomhed, da de blev introduceret på FLW Tour Event for et par årtier siden, og er siden da en fast bestanddel i mange professionelle bass-fiskeres grejbokse. Chatterbaits harmonerer på fornem vis med intentionerne om at dække mest muligt vand, da de er virkelig fornemme at kaste langt med.

En chatterbait er lidt ligesom en tunet Puch Maxi og med defekt lydpotte – den påkalder sig ekstraordinært meget opmærksomhed og når aborrerne hugger, så sker det ofte med voldsom kraft direkte mod endeagnens foreste del, hvilket betyder at du ret sjældent har brug for en assisthook. Brug den med omtanke for fisker du i et fiskevand med højt fisketryk, så er det ikke sikkert at en chatterbait er en god ide, men har du brug for en performende kasteagn, der hurtigt og effektivt kan tvinge træge aborrer til hvad som helst – så lang ud efter en chatterbait i grejboksen.

Det er sådanne grovaborrer, som bare eeeeeelsker at overfalde en forsvarsløs chatterbait

Vi undlader gerne at bestille chatterbaits hjem fra over there – mest fordi at udvalget her i Danmark efterhånden, er ganske udbygget. Fra brandet 4Street har vi fundet hvad vi har brug for, nemlig 2 størrelser i henholdsvis 5 gram og 10 gram, fordelt over 3 velkendte farver: firetiger, green pumpkin og white. I videoen nedenfor kan du se hvorledes at produktudviklerne har en livlig snak omkring den fortsatte udvikling af 4Street chatterbaitsene – så mon ikke at vi snart ser yderligere produkter fra den front.

Faktabox om aborrernes gydning:
Omkring april/maj, når vandet er 7-8 grader, kommer den ind på lavt vand for at gyde. I mange søer foregår gydningen også på dybere vand. En lille hun gyder ca. 4.000 æg, mens en stor hun kan nå op på 300.000 æg. En gydende hun følges af en eller flere hanner, der befrugter æggene. De måler cirka 2 mm og afgives i et meterlangt og næsten 15 cm bredt sammenhængende bånd, der hænger som en guirlande over trærødder og andre fremspring langs bredden

Læs kataloget fra 4Street her:

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.