4 x nyttige ting til båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

4 x nyttige ting til båden

Som bådejer er funktionalitet og plads i båden ikke altid forhold som går hånd i hånd. I mange tilfælde vil størrelse og vægt være de afgørende faktorer, hvem vil ikke gerne have samtlige softbaits med på geddeturen men må sande at 54 forskellige grejkasser bare ikke er så nemme at få plads til i gedderæseren.

Dertil vil der i mange tilfælde være behov for en række innovative tanker og nok også et par kompromisser for at det hele går op i en højere enhed. Vi tager i denne artikel et kig på et par ting, som du kan overveje i bestræbelserne på at få mest muligt og bedst muligt med.

Gode grejbokse

Gode grejbokse er et must, da det er her at du som regel har flest enheder, der skal opbevares på en effektiv vis, der også samtidigt sikrer dig et godt overblik. For at grejboksene er effektive, bør de afpasses til det som skal i dem – for ellers vil du blot ende op med at have alt for mange grejbokse med eller risikere at væsentlige ting ligger derhjemme, når du har brug for dem.

Ekstra 2 centimeter i højden

I mange år har Plano domineret grejækserne, og vi har også i flere år benyttet 3700-serien, men har set lyset i en lidt højere grejækse, specielt til de store enheder. I Quantums Tackle Keeper er de store grejbokse identiske med de gængse brands i bredde og længde, men 3 af deres bokse (HC30Q, HC15Q og HC12Q) er alle 10 cm i højden, hvilket betyder at de helt store swimbaits, lineruller, forgangsruller mm. snildt kan stå oprejst i grejboksen.

LÆS OGSÅ:
Se Gummi-ekspertens favoritgummidyr

Tackel Keeper – serien indeholder følgende modeller:

 • FC36Q (28 cm x 17 cm x 4 cm), mulighed for 36 rum
 • HC30Q (28 cm x 17 cm x 10 cm), mulighed for 30 rum
 • FC48Q (35 cm x 22 cm x 5 cm), mulighed for 48 rum
 • HC24Q (35 cm x 22 cm x 5 cm), mulighed for 24 rum
 • FC12Q (35 cm x 22 cm x 10 cm), mulighed for 12 rum
 • FC15Q (35 cm x 22 cm x 10 cm), mulighed for 15 rum

Stinger Box

En stingerbox er særdeles nyttig til at opbevare dine stingers, spinnere, små blink eller fluer, som du gerne vil holde i en vandtæt beholder, for derigennem at sikre at krogene udsættes for vand i mindst muligt omfang. Skummet i boxen er nemt at udnytte således at dine grejdele ikke vikles ind i hinanden.

 • Længde: 20 cm
 • Bredde: 11 cm
 • Højde: 5 cm
 • Pris: kr. 99

Målemåtte til båden

Har du lyst til at måle din flotte fangst, er det meget anvendt at medbringe en unhooking-måtte og bruge et målebånd, men specielt i mindre både kan det være svært at finde plads til specielt de lidt større unhooking-måtter, men skulle det knibe med pladsen, er der ingen undskyldning længere for i Quantums program er der også fundet plads til et ekstra højt 30 cm- målemåtte i kraftigt polyclorid, der i en snæver vending kan bruges som unhookingmåtte, samtidigt med at du kan måle din fisk. Længden er 130 cm, så de fleste fangster kan rummes. Tidligere har disse “målebånd” været blot 15 cm høje, hvilket har været for lidt til denne dobbeltfunktion, både som skånsom plads og målebånd. Har du pladsen, anbefales altid at have så stor og skånsom unhookingmåtte med som muligt. Prisen for målebåndet er kr. 329.

LÆS OGSÅ:
Mr. Pike Carry all

Q-Carrier

En god taske kommer man ikke udenom – Vandtæt taske målrettet mindre enheder og mindre grejbokse til den moderne spinfisker. Skallen består af et robust EVA materiale, der er meget fleksibel og størrelsen på tasken gør at den passer mange steder i båden. Skallen på tasken er som nævnt vandtæt, og kan derfor nemt tørres af, hvis tasken udsættes for smuds. Låget er fastgjort med lynlås og kan derfor nemt åbnes med een hånd, hvis du har brug for at dykke i tasken i en hurtig vending.

Tasken er udstyret med en praktisk skulderrem og solide bærehåndtag samt har gode holdere til værktøj/pliers på siderne.

 • Længde: 40 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Højde: 25 cm
 • Vægt: 800 gram
 • Pris: forventet kr. 500

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.