Gratis søkort fra Humminbird - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Gratis søkort fra Humminbird

Succes med søfiskeriet kræver, at du både kan finde og genfinde fiskene – hver gang. I forbindelse med dette, er det en kæmpe hjælp at kunne se bådens præcise placering på et dybdekort, så det er lettere at visualisere bundens typografi. Her får du et overblik over, hvilke muligheder der er for Humminbirds marineinstrumenter anno 2020.

Som bådfisker har du med stor sandsynlighed prøvet at ro rundt med vind i håret, årer i hænderne og et printet søkort liggende ved din side – alt imens fu forsøgte at pejle imod land med dit kompas, mens tågen tog til og bølgerne fik dig til at drive alt for hurtigt.

Heldigvis er der løbet meget vand gennem søerne siden da; nu om dage kan du så let som ingenting, se din position og visualisere topografien under vandet, hvis du har en god GPS med integreret plotter, der er udstyret med et elektronisk søkort over din lokale sø.

Det er nogenlunde sådanne skærmbilleder, som vi som bådejere elsker at se – masser af aktivitet på ekkoloddet og styr på hvor båden er
Stejle skrænter, lavtvandede områder, nedfaldne træer og meget mere øger behovet for at du har helt styr på bundforholdene, så du kan fiske effektivt gennem hele dagen

På lige fod med andre producenter af marine-elektronik, har Humminbird i flere år stillet korttjenester til rådighed for lystfiskerne, dette startede oprindeligt med deres Lakemaster kort til de amerikanske og canadiske søer, men i erkendelsen af at de ikke selv kunne logge samtlige søer i hele verden, lancerede de AutoChart Live – hvor du som bådfisker har mulighed for “Byg-selv” samt at dele alle dine logninger med ligesindede.

Integration med Minn Kota

Der er fortsat nødvendigt med det såkaldte ZeroLine SD kort, der rummer referencelinjer for millioner af søer og farvende i hele verden og disse linjer tjener altså som grundlag for alle dine logninger. Dit dybdekort kan snildt kombineres med funktionaliteten “Follow-the-Contour”, hvor du i kombination med Minn Kota iPilot, så at sige kan koncentrere dig om at fiske mens din elmotor og dybdekort styrer båden for dig langs en bestemt dybdekurve. Det er en lang række af Humminbirds modeller, der understøtter brugen af AutoChart, bl.a. Helix 5, Helix 7, Helix 8, Helix 9, Helix 10, Helix 12, SOlix 10, Solix 12, Solix 15 samt Onix 8 og Onix 10 – se den komplette liste over kompatible enheder her.

Kombinationen af AutoChart, Humminbird og Minn Kota giver udvidede styringsmuligheder, bl.a. Follow-the-Contour, hvor båden automatisk følger en bestemt dybdekurve
Humminbird Autochart er en gratis dybdekortstjeneste rettet mod Humminbird-brugere – klik på billedet for at komme til siden

Der er allerede en række danske områder, der er logget og klar til at blive downloadet til din Humminbird-plotter
Et område, hvor mange har logget, er området omkring Silkeborg – hvor eksempelvis Brassø og Julsø er godt logget
Dette er dybdekortet fra en udvalgt top i Julsø > det er muligt selv at bestemme om kortet skal hentes med meterangivelse i fod og meter, alt efter hvad du er vant til at bruge på dit instrument – Stærkt Humminbird !

Her finder du en guide til hvorledes at du bruger Autochart

Andre lignende artikler:

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.