Ny vandtæt drone fra Powervision: PowerEgg X - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Ny vandtæt drone fra Powervision: PowerEgg X

Ambitionen for Powervisions nye vandtætte drone er ganske ekstraordinær: Vær bedre performende end dyrere konkurrenter når det kommer til vejrbestandighed og vær hurtig og stabil i luften, selv under vanskelige forhold. Og selvom dronen er ganske ny på markedet, er det vores opfattelse at dette en fantastisk drone, hvor der er pakket meget ind under æggeskallen.

Vi har taget et nærmere kig på Powervisions nyeste produkt – og nogle af de fordele som vi tændte på, er nævnt her:

  • Kan lande på vandet
  • Drone / Camcorder mode
  • Kan flyve i regnvejr
  • AI Tracking – intelligente optagelsesmodes

PowerEgg X´s design er ikke til at tage fejl af, det er ganske originalt da det kan foldes meget kompakt sammen så det ikke fylder ret meget i båden. Desuden behøver dronen sådan set ikke flyve – for det innovative design tillader at du istedet for dronevinger, monterer det medfølgende beslag så du kan montere dronen på et traditionelt kamerastativ – og vupti, så har du et velfungerede videokamera. PowerEgg X kan ydermere holdes i hånden og bruges som håndholdt videokamera.

Vi har testet Wizard-pakken, der giver dronens vand-paranoia et ordentlig los bagi, for her får du et vandtæt hus samt polystyren “fødder”, så dronen kan lande på vandet. Bekymringer om regn eller utilsigtede crashes forsvinder som dug for solen og med både hus og fødder, har du selv muligheder for at sammensætte hvor meget at du vil sikre dig. Der er visse AI-begrænsninger ved at bruge det vandtætte hus, men til gengæld har du dronen selv hvis den tager en dukkert.

I PowerEgg X tasken er alle fornødenheder pakket godt ind – her er plads til både controller, drone, vinger og ekstra propeller
Som bådejer er det en kæmpe fordel, at dronen ikke fylder alverden samt at det tekniske udstyr er godt beskyttet

4K kamera og 12 MP kamera

Kameraet er i stand til imponerende 60 fps i 4K og også 12-megapixel stillbilleder er til vores brug tilstrækkeligt. På trods af den uortodokse form kan dronen skære gennem luften ved 65 km /t, og de 3.800 mAh batterier holder den i luften i 30 minutter med en rækkevidde op til 6 km. Eller tag armene af, og du kan kontrollere gimbal direkte fra din telefon-app og få 4 timers drift som et traditionelt AI-videokamera.

Design og controller

PowerEgg X er indbygget i en blank, hvid skal, der adskilles ved hjælp af en stoffane for at afdække kameraet og tre-aksede gimbal- og nedadrettede sensorer (optisk og ultralyd). Der er to forskellige huller i siden af det indre æg og trykknapper ved siden af dette, som trykkes ind for at fjerne den øverste del af æggeskallen.

Solid controller, der interagerer super med selv større mobiltelefoner

Inde i dette er det smarte batteri, med fire opladningsindikator-LED’er og tænd / sluk-knap (disse kan ses og bruges betjent gennem den øverste skal, takket være en fjedret knap). Under batteriet er der en plads til et Micro-SD-kort, og derudover er der 6 GB intern lagringsplads.

Når toppen er taget, er det let at se, hvor de to sammenfoldelige arme kan trykkes ind for at tilslutte airframe, før toppen skubbes tilbage på plads, og klikkes fast for at sikre armene. Når PowerEgg X bruges som camcorder, udskiftes armene med et greb og / eller et stativbeslag, der tilsluttes disse slots.

De to sammenklappelige armenheder, i lysegrå med hvide udfoldelige propeller, har pæne landingsben, der foldes ud fra enden, hvilket betyder, at PowerEgg X kan lande på ujævne overflader. Dette er også disse ben, der skubber ind i landingsfødderne, der ligeledes bliver sikret via 4 velcro-løkker.

Controlleren, der kan oplades via USB (den medfølgende oplader har også to USB-stik), er også blank hvid og grå, med en meget behagelig solid følelse og et greb stort nok til at holde selv større iPhones. Det har et USB-stik på bagsiden og connectes til din telefon med tilhørende kabel.

PowerEgg X klar til brug
Dronen kan nemt startes direkte vandet eller en plan overflade på båden

Virkelig brugbare AI-tilstande

AI-tilstande i denne drone, er VIRKELIG fede og for selv helt nybegyndere er de rigtig nemme at bruge. Det er på denne vis, at du uden særlige flyveegeneskaber, kan få gode optagelser i kassen.

Nogle af AI funktionerne ved PowerEgg X – her er der mange gode optagelser nemt tilgængelige
Een af PowerEgg X´s smarte funktioner, er at du selv kan bestemme om en automatisk landing skal ske hvor du startede med at flyve fra eller hvor du helt aktuelt befinder dig – en virkelig god feature, alt efter om du ligger stille i båden eller er aktivt sejlende

Bedømmelse af PowerEgg X

PowerEgg X er et fantastisk dronekit, og i normal drift er det nok et af de bedste kits på markedet – og tilføjer du at du er til masser af action og/eller vandsport, så er PowerEgg X Wizard ikke bare een af få muligheder, men måske den bedste.

Har du lyst til at læse mere om PowerEgg X, kan det og bestilling ske på Powervisions hjemmeside

Yderligere information om PowerEgg X kan findes her og vejlendende priser er 849 euro for standardpakken og 1149 euro for Wizard-pakken (standardpakke + vandtæt hus og landingsfødder).

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.