Makreljagt med Garmin Livescope - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Makreljagt med Garmin Livescope

Ud efter mini-tun!

Timingen har aldrig været bedre til at tage på vandet efter de populære makreller. De bedste og letteste tilgængelige områder efter store makreller er lige netop nu Øresund og Storebælt.

Flere fangstrapporter er løbet ind og mange melder dette år om mange og særlig store makreller. Hvad enten du er til det traditionelle fiskeri med makrelforfang eller til det sofistikerede ultralette fiskeri med letvægtsgrej, så er makrellen en sand kriger og giver altid en drabelig fight.

Kenneth Hansen fra Jagt- og Fiskerimagasinet er en de skrappe drenge,
der gerne giver råd og vejledning til optimering af dit makrelfiskeri

Genvejen til større succes

En af genvejene til større succes med makrelfiskeriet kan helt sikkert findes i det elektronik du har ombord. Kenneth Hansen fra Jagt- og Fiskerimagasinet i København har tilpasset sin båd og elektronik til netop dette fiskeri og har på de rigtige dage stor succes med det.

Båden er udstyret med Garmin LiveScope, Garmin Force elmotor og en grinder, der lokker fiskene til og ikke mindst holder dem til båden, når de er dukket op.

Garmin LiveScope

Garmin LiveScope er en en nyere teknologi fra Garmin, hvor du får en fantastisk mulighed for at se fiskene svømme under båden og til makrelfiskeriet har dette bestemt også flere fordele:

  • Du ser antallet af fisk under båden og du ser dem meget tydelige på LiveScope end på et traditionelt 2D ekkolod
  • Du ser præcist hvor dybt fiskene står og om de eventuelt er på vej op gennem vandsøjlen
  • Du ser om fiskene er på vej imod dig med transduceren indstillet til forward view, så du kan planlægge mere eller mindre fodring med din grinder

Se herunder i filmen hvor tydeligt makrellerne træder frem på Garmin’s LiveScope

LÆS OGSÅ:
Garmin kortplottere med stor rabat

Elmotor – en vigtig detalje

Kenneth Hansen anvender også en Garmin Force elmotor til at holde hans toptunede Silver båd på plads, når makrellerne er fundet. Elmotoren har en ankerfunktion, så du ligger præcist på samme sted – og meget let og hurtigt kan flytte plads uden at skulle tage et tungt anker op i båden, hvis der skal ledes mere efter de små raketter.

Garmin Force elmotor holder båden præcist hvor du gene vil have det og
har masser af kraft, selvom der måtte være lidt strøm eller vind

Grinderen – et ES i ærmet

Makreller er rovfisk i den slemme kaliber og på samme måde som laks, hajer og andre rovfisk. kan de på kilometers afstand lugte hvis der er mad i farvandet – og når de så endelig, får færten er det ikke badning og vandsjov, der er i hovedet på dem. Store stimer lokkes til og i en sand eufori kaster de sig over de små fiskestykker, der via grinderen serveres i en veltillavet buffet.

Og det er præcis når du ser makrelstimen på Garmin LiveScope at du sænker din endeagn ned til den perfekte dybde og bare venter på at den glubske stime kaster sig over dit forsvarsløse forfang, jig eller kastepirk

Grinderen laver en delikat buffet af små fiskestykker – og så er det bare at
vente til makrellerne dukker op på din Garmin LiveScope skærm.
Sardamatic grinderen kan således indstilles til automatisk at
vedligholde dit duftspor – noget der ellers kan være svært at huske, midt i fiskeriet
Makreller er lokket til med grinderen og du kan se dem på Garmin LiveScope

Grejet til makrelfiskeri

Den bedste fiskeoplevelse efter makreller får man med det lettere grej, hvor makrellerne kan få lov til at fighte og trække line af hjulet. Med en stang med en blødere aktion, vil man også opleve at miste færre fisk, da makreller ikke mister krogholdet så let. Som endeagn, kan du benytte en lille jig eller en lille kastejig. Fordelen ved denne form for fiskeri, er at makrellerne ikke er så kræsne – de tager havd der serveres når først blodrusen huserer.

LÆS OGSÅ:
Lithium batteri i ny version med bluetooth

De færdigkøbte forfang kan man med fordel dele over i to, så man ikke fisker med så mange kroge på – så kludrer det ikke så let sammen når 3-4 makreller ikke kan enes om hvem der skal først op i fangstbaljen.

Vælg gerne makrelforfang med lidt større kroge – makrellerne er glubske og ikke nærige med at kaste sig over selv store agn. Vær opmærksom på at efterse krogene, da de til tider kan lide overlast, hvis du løber ind i et rigtigt makrel-bonanza

Grejet til makrellerne må gerne være let, da det er både sjovere og
sørger for at flere fisk kommer ombord
Der er dømt grej-rengøring når turen har været en
succes og der er makrelskæl overalt

Skulle du søge efter en grinder – så findes den hos de største grejshops – herunder hos Jagt og Fiskerimagasinet i København: https://www.jagtogfiskerimagasinet.dk/kat134-Diverse/side2947-Sardamatic-Grinder-12v.-Std.-Variabel.html

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.