Gode resultater med Cannon Optimum downriggere - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Gode resultater med Cannon Optimum downriggere

Siden at vi i oktober skrev en artikel om de dengang helt nye downriggere Cannon Optimum, har en række af Skandinaviens bedste og mest ambitiøse trolling-fiskere fået Cannons top-model installeret og vi har sat en krog i 3 af dem, for at høre om deres erfaringer.

Vi begynder vores rundtur hos Jacob Søholm, som nogle måske kender for en ret vild fiskemaskine, nemlig sin Stabicraft 2750 med et par V8´ere på hækken. Da vi snakker med Jacob om hans seneste tur til Østersøen, spørger vi ind til hans oplevelse af de nye Cannon downriggere

Mit første indtryk ved udpakningen var en let overskuelig manual og jeg fik downriggerne samlet og monteret på ca. 10 minutter. Ved opstart kommer du direkte ind i en menu der hjælper dig igennem opsætningen.  Jeg fik hurtigt indstillet sprog og enheder.
Bluetooth delen ser ud til at fungere upåklageligt. De to nye riggere blev hurtigt forbundet med hinanden og Fish hawk’n X4D (bluetooth) blev ligeledes hurtigt forbundet. 
Jeg installerede Cannon’ s app på min telefon og fik ligeledes hurtigt forbindelse til mine nye downriggere. 
Jeg tænkte faktisk at APP’n måske mere var til lir end at den faktisk havde en anvendelses mulighed. Her ændrede jeg opfattelse da jeg kom ud på Østersøen.

Jacob Søholm foran sin imponerende Stabicraft 2750, der rummer nærmest alt fra øverste hylde – herunder de nye Cannon Optimum downriggere

Og Jacob fortsatte:

Tastatur og display er langt mere brugervenligt end på Cannons TS 10. Sproget er på Dansk og menuerne er lette at finde rundt i. Da vi kom ud, fik jeg hurtigt indstillet de dybder vi ønskede at fiske i – igen selv om de var helt nye, fandt jeg hurtigt de rette indstillinger.

Bremsen på riggen virker ekstraordinært godt, da den bremser kort ned inden at den stopper helt – hvilket betyder at downriggeren ikke “hugger” ved de hurtige stop.

Cannons App viste det sig, at jeg blev rigtig glad for – jeg bruger meget cykling funktionen og den kunne jeg aktivere og ændre på inde fra kabinen – lidt luksus fisker er man jo, så slap for unødigt at skulle ud i kulden. 
Når vi fandt fisk i andre dybder end dem vi fiskede i, kunne vi hæve og sænke grejet inde fra kabinen. Alt i alt en de bedste downriggere jeg har prøvet til dato – hardwaremæssigt minder den meget om  Cannons TS 10 – men softwaremæssigt tåler det ingen sammenligning

Gast Laust Houmann med fin laks, taget på årets første Østersø-tur
Jacob Søholm og Laust Houmann havde en fin tur med flere gode laks – og så kunne man vist godt vænne sig til det målebånd, der altid er let tilgængeligt…

Yderligere information om Cannons app

Med Cannons smartphone-app er din styring af downriggerne stærkt forenklet, da du trådløst kan styre og hente data direkte fra downriggerne – dette kunne f.eks. være hastighed eller temperatur. I det trådløse netværk kan der være helt op til fire downriggere, og i kombination med den enkle betjening kan der opnås flere fordele – f.eks. kan du med tryk på een knap, hæve samtlige downrigger-lodder eller helt per automatik lade agnen hæve og sænke sig i forskellige dybder eller “blot” gå i en forud defineret afstand fra bunden.

Vi fortsætter rundturen til Morten Østergaard fra Team Limo. Morten kendes af de fleste trollingfiskere, ikke mindst for mange fine fangster, herunder flotte fisk fra bl.a. Trolling Master Bornholm. Morten Østergaard har igennem et stykke tid givet sin Campion Explorer en ordentlig overhaling med de nye Cannon downriggere, men også nye skærme, frontmonteret Minn Kota, FishHawk, Fusion anlæg, El-planerboard og meget meget mere.

Jeg testede de nye downriggere igennem på turen til Ystad i lørdags og må sige at jeg er VILDT imponeret. De er nemme at bruge og de kører bare super lækkert !

På billederne ses Team Limo, Morten Østergaard med fin laks, Mikkel Østergaard og Morten Østergaard med vaskeægte lakseglæde

Vi drager videre over sundet, for derovre er der også et par dygtige trollingfiskere og her træffer vi Petter Larsson, som kendes fra bl.a. sin fine båd, Mclay701 Gen2. Petter har forkælet os med nogle fine skud fra vandet, hvor du kan se både display og APP skærmdump. Kort og kontant er dette melding fra Petter Larsson om hans nye downriggere:

Mycket fina! Jag är super nöjd!!!

Cannon Optimum Farvedisplay og yderligere features

På Cannon Optimum er der et 3,5 tommer farvedisplay hvor der kan vises masser af givtige informationer og aktuelle indstillinger. Kobler du Cannon Optimum trådløst sammen med et kompatibelt Humminbird-ekkolod, så kan i oven i købet styre downriggeren direkte fra instrumentet.

Derudover kan du opnå endnu flere muligheder, hvis du supplerer dit setup med en Fishhawk X4D-sensor monteret på downriggerloddet, såsom dybde, fart og temperatur – hvilket selvsagt forøger dine muligheder for at præsentere dine agn på optimal vis.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.