Vanddroner i test – PowerRay - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vanddroner i test – PowerRay

I vores anden artikel om vanddroner sætter vi fokus på PowerVision’s PowerRay, der er en undervandsdrone der fungerer som en slags ubåd med indbygget lys, kamera og videokamera – og ved tilvalg kan man vælge en ekkolodsløsning også. Det vil sige at PowerRay kan dykke ned på bunden og filme bundforhold, undersiden af båden, dit anker, se efter fisk osv.

Prisbelønnet design

PowerVision har vundet flere priser for deres lækre design og vi bliver bestemt heller ikke snydt på dette område. Indpakning a la Apple med lækre komponenter og en trolley, hvor hele ekvipagen roligt og sikkert kan medbringes på plimsolleren uden at tage skade er bare nogle af de ting, der gør oplevelsen fuldstændig. Kabelkvaliteten og kontrolboksen er også i den lækre ende og vi føler på ingen måde at der er sparet her.

PowerVision har vundet flere priser med deres produkter og det er bestemt ikke uden grund – vi føler der er fuld valuta for pengene i deres design og det giver ro i maven, hvis man er bekymret for holdbarhed og andet
PowerRay er udstyret med kraftige motorer, der sørger for at den kan dykke og fremføres med en hastighed på op til 4 knob. Batteritiden er imponerende 4 timer.

33 meter ned med gode styreegenskaber

PowerRay er specificeret til at kunne gå ned på en dybde på 98 fod = ca. 33 meter og det syntes vi er noget imponerende. Styreegenskaberne er efter vores første test forbavsendende gode og man føler man har en god kontrol på dronen. I nedenstående video, ser du vores første prøvetur, dog på en lidt plumret sø.

PowerRay kan styres med både fjernkontrollen og på din telefon. Vi føler dog den bedste styring sker ved fjernkontrollen, hvor man så kan koncentrere sig om hvad der sker på skærmen uden at skulle betjene funktionerne samtidig på denne
De kraftige LED-lygter foran på PowerRay giver et godt lys og forbedrer kameraets performance betragteligt
Hvis der er et kraftigt lys kan det være en fordel at tage “VR” brillerne på. Du slider din telefon ind fra siden og du får lettere ved at se detaljer af det kameraet optager.

Indbygget ekkolod

På undersiden af PowerRay kan der monteres et ekkolod, som er en lille kugle der skrues op i dronen. Ekkoloddet kan også anvendes separat, hvor det kan bindes på fiskelinen og kastes ud i vandet.

Ekkoloddets funktion bygger på Deepers teknologi og det er desværre ikke ret kraftigt, men det er fint til at orientere sig om dybde og til at finde skrænter og andet, hvilket også rent fiskemæssigt er vigtigt.

LÆS OGSÅ:
Vand-droner i test - PowerDolphin
Ekkoloddet er placeret på undersiden af dronen og kan også anvendes separat, hvor det kan bindes på fiskelinen
Ekkoloddets billede vises på din smartphone, hvor du kan se fisk og bundens konturer

PowerRay i praktisk anvendelse

Vi ser en del muligheder i det praktisk anvendelse for både bådejere og sportsfiskere:

  • Undersøge om anker er blevet sat rigtigt på havbunden
  • Undersøge bund, skrue, skrueaksel m.m. på større både
  • Undersøge bundforhold ved pighvarfiskeri, hvor det er et krav med hård gruset bund
  • Undersøge om der er fisk og fødefisk i det område du vil fiske
Droner er oplagte til at undersøge bundforhold eller inspicere skibe

Der er dog også nogle begrænsninger i anvendelsen af dronen. Blandt andet skal der være en god sigt i vandet – der må gerne være mørkt, da den jo har lys indbygget – men sigten begrænses når vandet er plumret.

PowerRay findes hos førende forhandlere i Danmark eller på PowerVision’s egen e-shop

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.