Vand-droner i test – PowerDolphin - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vand-droner i test – PowerDolphin

Stor udvikling på drone-området

Droner til anvendelse i og på vandet har i de seneste år gennemgået en større forvandling og vi har haft lejlighed til at teste en model fra populære PowerVision – nemlig PowerDolphin, der er en drone til at anvende på vandet – Læs med og bliv inspireret af de mange funktioner

Prisvindende design

Allerede ved åbningen af emballagen bliver vi blæst bagover af designet af både dronen og tilbehørsdelenes indpakning, der bare oser af kvalitet og design. Ingen tvivl om at Apple har været en inspirator til det lækre design, der også er præmieret med en CES Innovation Award i 2018 og en Edison Award i 2019.

Fjernbetjeningen er i et letbetjent design og der er en rigtig fin holder, der holder godt fast i vores iPhone 7, hvor de indstillelige kløer giver et sikkert greb.

Fjernbetjening har et fast greb om vores iPhone og det er også muligt at indstille vinklingen, hvilket især vil være gavnligt ved skarpe lysforhold

Batteri og opladning

PowerDolphin er udstyret med et LithiumIon batteri på 5800 mAh. Batteriet tages let ind og ud af dronen ovenfra og låses fast med to kliklåse. Drifttiden er op til ca. 2 timer og med dronen følger en intelligent oplader, der lader batteriet fuldt op på bare 2,5 time. På batteriet sidder en indikator, der viser om det er fuldt opladet vha. en diodevisning.

Kamera

Kameraet sidder forrest på dronen og kan dels indstilles direkte ved blot at trække i 2-axis beslaget og dels ved at betjene kameravinklen ved hjælp af fjernbetjening.

Dophin drone
Kameraets linse er ophængt i et 2-akslet beslag der kan indstilles manuelt og derefter elektrisk, når dronen er i underwater-mode

Kameraet har fine specifikationer og kan optage i 4K og tage stillbilleder med 12 MP. Som en god detalje leveres dronen med et 16GB mikro-SD kort, klar til brug og optagelser. SD-kortet kan dog erstattes med et større op til 128GB

Med PowerDolphin er det en smal sag at få taget billeder og video af sin egen båd – noget der normalt kræver store anstrengelser eller, hvis man er alene afsted, er helt umuligt
Klar til søsætning – kameraet er justeret så det præcist filmer henover vandspejlet

Sejlads og styreegenskaber

Dronen er utrolig let at styre, når vi først har fået parret telefon og fjernbetjening og der er masser af saft og kraft i de to motorer, der både fungerer som fremdrift og til at styre dronen med.

LÆS OGSÅ:
Opgradering af NO LUCK

Vi tester sejlegenskaber både med og uden PowerSeeker (ekkolods-kuglen) monteret. Med PowerSeeker monteret har dronen en tendens til at ville dykke når der bremses op, men det er intet større problem, da dronen jo er bygget til det våde element.

Dronen styres af de to motorer, der er placeret agter. Man føler man har god kontrol og fine muligheder for at navigere.

Hastigheden kan nå op på 16 km/t og vi fornemmer at det er en fin hastighed til vores brug, hvor et af kravene er at man på en hurtig måde skal kunne positionere dronen til at tage billeder ind mod båden.

Den største fordel er præcist styreegenskaberne og den umiddelbare mulighed for at sætte den i vandet – klar til at filme eller anvende på anden vis, hvor man med en flyvende drone skal øve sig en del, før man bliver god til at flyve og også gør dette med en større risiko for at crashe.

Propellerne på PowerDolphin er godt beskyttet af en udvendig ring, der sørger for at fremmedlegemer ikke kommer i kontakt med disse. Det blå LED-lys fungerer som signal når droner er klar til at sejle. Bagerst er dæksel der skjuler bait-release og bait-drop

Ekkolodfunktion – PowerSeeker

På undersiden af PowerDolphin kan placeres en rund kugle, der har en ekkolodsfunktion. PowerSeeker udmærker sig desuden ved at du kan anvende den uden at den er monteret på dronen – blot ved at binde den i fiskelinen og kaste den ud i vandet. Ekkoloddet har en indbygget mapping-funktion så du kan lave eget søkort over det område du fisker i.

Ekkoloddet er monteret på undersiden, hvor det skrues ind i et smart gevind og din smartphone fungerer som skærm for dette. Ekkolodsfunktionen har dog de samme begrænsninger som man ser på andre kastbare ekkolod og man skal ikke have store forventninger om at se det samme som man oplever på større (og dyrere) ekkolod. Se evt. videoen for performance og der opleves en del støj, som man måske ved andre lejligheder ikke vil opleve, da der var en del skidt i vandet under testen.

LÆS OGSÅ:
Frontmonteret elmotor fra Rhino
PowerSeeker er placeret på undersiden og så kan den også bruges uden PowerDolphin – Smart !

Bait-release og Bait-container

Agter på PowerDolphin er der placeret en krog med elektrisk release – det betyder at du kan sende din agn med PowerDolphin og droppe den, hvor du måtte ønske det. Dette kan, når du fisker fra opankret båd, anvendes til fiskeri med død agn, hvor du derved kan have flere stænger ude og affiske flere steder uden at skulle tage ankeret op – her sender du blot PowerDolphin afsted med din agn og ved et tryk på fjernbetjening, så dropper du din agn med stor præcision.

Med PowerDolphin følger også en Bait-Container. Anvendelsen af denne ser vi primært til forfodring.

Designet er gennemført og strømlinet

Avanceret GPS-teknologi

Dronen er udstyret med en avanceret GPS-teknologi, der gør det muligt at planlægge og udføre sejlruter, ligesom Return-Home også er muligt på samme måde som det ses på flyvende droner. Kombinationen af ekkolod og GPS styring gør det muligt via PowerSeeker’s kortfunktion at kortlægge et bestemt område. Man markerer på sin skærm hvilket område på sit vand man vil have dækket og derefter sejler PowerDolphin i hele dette område OG samtidig logger det, så du har et komplet søkort over dette område.

3 modeller at vælge imellem

PowerDolphin forhandles hos førende elektronikforhandlere og findes i 3 forskellige versioner:

PowerDolphin Standard – Styres kun med din Smartphone

PowerDolphin Explorer – Leveres med fjernbetjening

PowerDolphin Wizard – Leveres med fjernbetjening, Bait-container og PowerSeeker ekkolod

Læs mere om PowerDolphin her

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.