227.000 laks døde i fiskeopdræt - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

227.000 laks døde i fiskeopdræt

Forsidefoto: Scanpix

I lørdags er der hos Atlantic Sapphire i Hvide Sande, sket en for høj tilførsel af kvælstof til produktionen, hvilket har resulteret i at hele 227.000 laks er døde.

I anlægget på havnen i Hvide Sande sker lakseopdrættet i produktionsanlæg, der befinder sig på land og adskiller sig på denne vis fra andre saltvandsdambrug.

Atlantic Sapphire hed tidligere Langsand Laks, og selskabet oplyser i en børsmeddelelse at det er det ene af selskabet fire produktionsanlæg, der er omfattet af hændelsen og at de via designmodificeringer, vil sikre at dette forhindres i fremtiden.

Opdrættet i Hvide Sande finder sted i strømfyldte bassiner på op til 15 meter i diameter og seks meters dybde. Vandet bliver konstant recirkuleret og renset gennem filtre og ved hjælp af UV-teknologi.

Det er ikke første gang, anlægget i Hvide Sande, der tidligere hed Langsand Laks, bliver ramt af omfattende fiskedød. I 2017 døde, hvad der svarede til 250.000 kilo laks på en enkelt dag. Dengang lød meldingen, at det sandsynligvis skyldtes en eller anden form for svovl-brinte forurening.

TVMidtvest var for nogle år på besøg i saltvandsanlægget – se dette klik for hvordan det ser ud

https://www2.tvmidtvest.dk/maor/loader.gif

LÆS OGSÅ:
Nyborg Marina bliver endnu bedre

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.