Garmin Panoptix – nu også med Perspective Mode - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Garmin Panoptix – nu også med Perspective Mode

Garmin har annonceret en udbygning af deres populære Panoptix, der rummer flere spændende perspektiver – vi tager et kig på det nye tiltag.

Her på Smaabaadsnyt har vi i flere omgange beskrevet de muligheder, som Garmins Panoptix giver til de forskellige fiskemetoder, og som de første til at lancere live ekkolodsbilleder, er der mange der har kigget misundeligt på medfiskere med Garmins Panoptix og hvor systemet i et stykke tid har været brugt specielt meget i vertical-fiskeriet, så var der sidste år nogle innovative lystfiskere, der fandt på et hack, der vendte transduceren 180 grader og derved fik man som lystfiskere muligved for at kigge fremad eller i den retning, som man nu ønsker – istedet for at kigge bagud som man jo traditionelt set gør. Ændringen kan synes banal men kan nogenlunde sammenlignes med at du nu kan styre efter hvad du ser ud igennem forruden og ikke udelukkende kigger i bakspejlet. Du går med andre ord fra at reagere på hvad der ER sket, til at agere i forhold det som KAN ske.

Monteringstilbehøret til Perspective Mode

Sammen med et Panoptix LiveScope-system kræves monteringstilbehør til Perspective Mode til lystfiskere, der ønsker at drage fordel af Perspective Mode-teknologien. LiveScope-systemet inkluderer en kompakt GLS 10 ekkolodsmodul med en LVS32-transducer og et simpelt plug-and-play Garmin Marine Network-stik til nem installation og integration med en kompatibel Garmin-kortplotter.

Perspective Mount er et særligt udviklet beslag, der i kombination med bl.a. LiveScope LVS32 trandsuceren giver fede muligheder for det opsøgende fiskeri.

Med den nye perspektivtilstand kan LiveScope LVS32-transduceren let justeres, så den passer til din foretrukne fisketeknik. Du skal blot dreje transduceren sidelæns for at aktivere den nye perspektivtilstand “top-down” for at se et bredt overblik over hvad der er foran båden op til 50 fod væk – peg transduceren fremad for at se omkring båden og peg det ned for at se direkte under båden. Alle tre tilstande giver utroligt skarpe, realtidsscannende ekkolodsbilleder af fisk, der svømmer og bevæger sig mod eller væk fra båden og under overfladen med bemærkelsesværdig målseparation og klarhed.

LÆS OGSÅ:
Gode råd til valg af Garmin kortplotter

LiveScope er også udstyret med et Attitude Heading Reference System (AHRS), der konstant justerer ekkolodsfrekvenser for at kompensere for bådens bevægelse, så selv under ugunstige forhold vil du stadig se et stabilt ekkolodsbillede.

Sådan ser det nye Perspective Mode ud – klik for at afspille
Det nye perspektiv til Garmin Panoptix giver helt ustyrlig gode muligheder for at kigge fremad og målrette dit fiskeri efter hvad du ser

Garmin’s Panoptix LiveScope blev første gang introduceret på markedet i 2018, hvor det gik videre til 2018 ICAST Best of Show og Best Electronics priser. LiveScope blev æret som Årets teknologi 2018 af National Marine Electronics Association (NMEA) og blev også udnævnt til 2019’s Top Product af Boating Industry.

Den nye LiveScope Perspective Mode-montering forventes at være tilgængelig i marts 2020 og vil sælges for kr. 849,-.

LiveScope er kompatibel med GPSMAP® 8400/8600-serien MFD’er, GPSMAP 7400/7600-serien, GPSMAP 7×2 / 9×2 / 12×2 Touch / 7×2 Plus / 9×2 Plus / 12×2 Plus-serie, ECHOMAP ™ Plus 70cv / 70sv / 90sv-serie, ECHOMAP ™ UHD 70cv / 70sv / 90sv-serien og ECHOMAP ™ Ultra-serien. For mere information, videoer og billeder, klik her

Garmin blev for nylig udnævnt til Årets Producent for femte år i træk af National Marine Electronics Association (NMEA), en ære tildelt det mest anerkendte marineelektronikfirma for støtte til produkter på området. Garmins portefølje inkluderer nogle af branchens mest sofistikerede kortplottere og multifunktionsskærme, sonarteknologi, high-definition radar, autopiloter, kort i høj opløsning, sejladsinstrumentation, lyd, underholdning og andre produkter og tjenester, der er kendt for innovation, pålidelighed og brugervenlighed. Andre Garmin marine-mærker inkluderer Fusion®, Navionics® og EmpirBus ™.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.