Garmin Panoptix – også til trollingfiskere - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Garmin Panoptix – også til trollingfiskere

Trollingsæsonen er så småt ved at være over os, og vi tager et kig på flere af de innovative muligheder som er dukket op indenfor de 2 sidste sæsoner – een af disse er muligheden for i realtid på din kortplotter at se langt foran og bagefter din båd.

…Og hvorfor er det nu lige så smart?

I modsætning til at “almindelige” transducere til ekkolod, der er historieskrivning, nemlig hvad har du netop været over, så giver Garmin Panoptix i kombination med eksempelvis transduceren PS30, mulighed for at SE fiskene og derefter at MÅLRETTE fiskeriet efter hvad du ser under din sejlads.

Og det er en kæmpe gevinst uanset om du er predatorfisker, havørredfisker eller troller efter laks. Tænk på muligheden at gribe fat i stangen og gøre præsentationen af din bait særlig lækker udover at du VED at du fisker i den rigtige dybde.

Ved Trolling Master Bornholm 2018 var ikke mindre end alle i top 4, aktive brugere af Panoptix og brugte den i kombination med det udviklede hack, hvor PS30 transduceren blev monteret på PS31 beslaget og derved roteret en halv omgang. Udbyttet bliver at PS30 transduceren ikke længere skyder langt ud til siderne, men derimod langt frem og langt tilbage – og det er lige netop det område, som du gerne vil afdække.

Hvis du gerne vil læse mere om Garmin PS30 tranduceren, kan det ske her

Specifikationer på PS30 tranduceren: bemærk at transduceren skyder med en spredningsvinkel på 120 grader til højre/venstre og når du roterer den en halv omgang, vil du få det udbytte at skyde langt foran og agter. Hvor stor afstand at du er i stand til at se, vil afhænge af den dybde, som du fisker på – jo dybere, jo længere væk vil du kunne se.

En god forklaring

På årets Boat Show var vi et smut forbi Garmin Danmarks stand for at høre nærmere om Panoptix / Livescope – i nedenstående video fortæller Lars Frithiof Nielsen fra Garmin om mulighederne.

LÆS OGSÅ:
En ambitiøs HighTech Predatorbåd

Der er allerede nu flere af landets ambitiøse trollingfiskere, der benytter sig af den beskrevne metode – nedenfor ser du John Thomsen, der samtidigt med at få en fin laks på krogen, også nåede at nappe et billede af hvorledes det så ud på skærmen.

Det kan iøvrigt nævnes at Garmin jo har en app til at styre dine enheder, hvad de viser samt forestå din planlægning af din næste tur på vandet. App´en hedder Active Captain, og giver også mulighed for styring af Quickdraw, håndtering af ruter og waypoints om meget meget mere.

John Thomsen med fin laks

Een ting er at fange flere fisk – en anden ting er at du ser hvilke fisk som du IKKE fanger. Du afløser således eventuelle døde perioder på fiskedagen med muligheden til at trimme dit eget fiskeri. Dette er stærkt vanedannende! Husk at løfte blikket fra kortplotteren engang i mellem 🙂

Video-gennemgang af hvordan

Vil du gerne have en god gennemgang af hacket og mulighederne, så besøgte Jens Bursell, Lars Frithjof Nielsen tidligere og lavede denne fine video om det. Dialogen er på engelsk men har du brug for det, så tilvælg en af de 4 nordiske undertekster.

Du kan ved selvsyn se, hvordan at de 2 gæve lystfiskere i videoen, bruger Garmins Panoptix og PS30 transduceren til at trimme deres fiskeri. Glæden ved at følge en opskrift og fange fisk på det valgte metode, er bare toppen!

Har du lyst til at læse mere om Panoptix – kan det ske her:

https://explore.garmin.com/da-DK/panoptix/

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.