Lowrance rammer plet med Hook Reveal - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Lowrance rammer plet med Hook Reveal

Udvalget af marine-elektronik er stort og har du ikke et større behov for flere enheder i netværk, tilkobling af eksterne enheder såsom radar og lignende, er det en oplagt ide at tage et nærmere syn på de standalone instrumenter, der er kendetegnet ved at være med begrænsede udbygningsmuligheder men til gengæld masser af skærmstørrelse og brugervenlighed

Lowrance lancerede sin Hook2-serie i efteråret 2017, og da det efterhånden er velkendt at instrumenterne fornyes omtrentlig hver andet år, ja…. så er der altså kommet en efterfølger – Hook Reveal – og vi har taget et deepdive på den populære serie fra Lowrance.

Forskellen mellem Hook2 og dens forgænger Hook var stor, hvad angår software, funktionalitet og ekkolodssensorer og nu er Hook2 således freshet op med yderligere forbedringer, og er Lowrances bud til entry-segmentet, der ikke har udvidede behov.

Hook Reveal er Lowrances entry-punkt, hvor der gives meget skærm for pengene

Skærmstørrelserne er ændret en anelse ved at Lowrance har fjernet 12″ i Hook Reveal og fokuserer på 5, 7 og 9 tommer instrumenter – herfra synes det yderst fornuftigt, da de helt store skærme 12″/16″ typisk er placeret i både, hvor der er et udvidet behov og hvor skærmene skal kunne vise flere funktioner samtidigt.

Features på de forskellige skærmstørrelse ved Hook Reveal er:

InstrumentOpløsning
5 tommer800 x 480
7 tommer 800 x 480
9 tommer 800 x 480

Hook Reveal findes med 3 forskellige transducere

Hook Reveal findes i disse forskellige kombinationer:

 • Hook Reveal 5 83/200 HDI Combo
 • Hook Reveal 5 50/200 HDI Combo
 • Hook Reveal 7 83/200 HDI Combo
 • Hook Reveal 7 50/200 HDI Combo
 • Hook Reveal 7 TS Combo
 • Hook Reveal 9 50/200 HDI Combo
 • Hook Reveal 9 TS Combo
LÆS OGSÅ:
Batteri og lader til din båd

Alle disse har 2D sonar, Downscan og “ægte” kortplotter, mens TS-modellerne også har SideScan. Det er også værd at bemærke, at Hook Reveal ikke findes i nogen modeller med kun 2D ekkolod, de har enten 2D og DownScan eller “komplet pakke” med 2D, DownScan og SideScan.

Feature-oversigt over Hook Reveal

Hook Reveal findes i kombinationer med disse 3 transducere:

83/200 HDI: 83 khz er godt at lede efter fisk og fødefisk med da transducerkeglen er meget “bred” og derfor dækker et stort område. Velegnet til lavere dybder

Tripeshot (TS): Tegner som den eneste af disse transducere et sidescan-billede, der er et bredt “fotografisk” billede

50/200 HDI: 50 khz er en smal transducer-kegle (12 grader), der er god til større dybder mens 200 khhz er lidt bredere (21 grader). Denne transducer er ganske velegnet til eksempelvis de dybe søer eller saltvandsfiskeriet.

Nedenfor ser du oversigt over hvorledes et Hook Reveal instrument er opbygget:

 • Hook Reveal forfra
 • Hook Reveal fra siden
 • Hook Reveal bagfra – bemærk at der blot er 2 stik, nemlig strømstik og transducerstik
 • Hook Reveal oppefra
 • Hook Reveal – slot til SD Card. Der er plads til 1 stk. kort.
 • Bøjle til montering af Hook Reveal

Forbedret software

Ser man på softwaresiden, er der to større forbedringer til Genesis Live , der tillader Hook Reveal at tegne dybdekonturer, når båden bevæger sig, og FishReveal. FishReveal er en funktion, hvor “buerne” fra 2D-sonaren placeres over DownScan for at gøre det lettere for brugeren at se, hvilken fisk der findes i DownScan-billedet. Begge er velprøvede og velfungerende teknologier, der nu også findes på disse instrumenter.

LÆS OGSÅ:
PLB1 nødsender redder dit liv
Essensen af Fish Reveal er at “buerne” fra 2d ekkoloddet bliver placeret “ovenpå” downscan billedet og giver derved brugeren et bedre

Gode forbedringer med Genesis Live

Her er det værd at nævne, at alle modeller af Hook Reveal har hukommelseskortplads (af micro SD på max 32 GB), som du kan bruge til at gemme for eksempel Genesis Live. For Hook Reveal kan Genesis Live kombineres med kortudsnit fra C-Map, og selvfølgelig også med gratis dybdekort fra C-Map Genesis.

Både FishReveal og Genesis Live er store fremskridt i denne prisklasse men også på SideScan har der været ændringer, der ligner dem, vi så, da HDS og Elite Ti2 fik Active Imaging. Vi har nu flere paletter at vælge imellem, og de justeres lidt for at fremhæve kontraster i SideScan-billedet.

StørrelseHook Reveal (HDI 83/200HZ) Hook Reveal (HDI 50/200HZ) Hook Reveal (Trippelshot)
5″ skærm2.599,-2.869,-
7″ skærm3.589,-3.799,-4.299,-
9″ skærm4.899,-5.349,-

Se nærmeste forhandler her: https://palby.dk/forhandlere

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.