Så lidt fik erhvervsfiskeren for de 90 x tunfisk! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Så lidt fik erhvervsfiskeren for de 90 x tunfisk!

Brennholms store fangst på over 19 ton blåfinnet tun gav ikke en kæmpegevinst

Kiloprisen var tæt på 130 kroner pr. kilo, fortæller rederiet til Fiskeribladet.no “Vi er ikke meget tilfredse med prisen, men giver ikke op, hvis vi får chancen næste år, siger Lars Einar Sandtorv på “Brennholm”.

Fangstværdien af “Brennholms” 19 tons med slagtet og hovedskåret blåfinnet tun var således omkring 2,5 millioner NOK.

Mange på een gang – 90 blåfinnede tun blev taget på een gang – foto Vivian Stephenson

Prisen som “Brennholm” fik for sin store fangst er langt under den pris, “Orfjord” modtog for sin første fangst af året leveret den 29. august til 340 NOK pr. kilo.

Vi forstår, at der var en noget lavere kvalitet på den store fangst, der blev taget af “Brennholm”. Ellers er det normalt, at fangster af sæsonbestemte fisk, der er størst fra starten og derefter får en faldende pris, siger Magnar Aasebø, direktør for Vestlandets fiskerihall.

Fabrikschef Per Røys ved Pelagia Kalvåg kommenterede den varierede kvalitet af tunfiskene fra “Brennholm” allerede i forbindelse med leveringen:

Det var en voldsom storm, da de fiskede. Derfor var der en vis skade på fisken, men kødets kvalitet var god, informerede Per Røys til Fiskeribladet.no i forbindelse med leveringen.

Læs hele artiklen på fiskeribladet.no her: https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=69271&fbclid=IwAR1E_HqYLy0VWIFlhk7ytxcuYQkZsLVj0-2KPSLkaoYB56pJRqMH7ytLlOE

Reder Lars Einar Sandtorv må kigge langt efter en høj fortjeneste da de mange tunfisk ikke gav en særlig høj kilopris – Foto Kjersti Sandvik

LÆS OGSÅ:
Nyt dansk tun-projekt !

One thought on “Så lidt fik erhvervsfiskeren for de 90 x tunfisk!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.