Stortunen solgt for kæmpebeløb

Vores dygtige kollegaer ved Fisk & Fri har været i kontakt med Hanstholm Fiskeriauktion og kan berette om at stortunen både er artbestemt til at være…… blåfinnet tun og at den efterfølgende blev solgt til 610,-/kilo og at den samlede salgspris dermed var på imponerende 124.440 gode danske kroner.

Fisken er fanget som bifangst i trawl og hjemtaget i overensstemmelse med fiskerikontrollen – smaabaadsnyt bragte igår billeder fra fangsten > læs gårsdagens opslag her

Læs den fulde artikel fra Fisk & Fri her – hvor du også kan læse om hvem der egentlig købte den store tun.

Billedet i artiklens header er fra forrige nytår hvor Kiyoshi Kimura købte en blåfinnet tun i nogenlunde samme størrelse for 14 mio. yen svarende til 1 mio. danske kroner. Årets første tun er normalvis omgivet af stor mediebevågenhed og i Japan kan man (typisk virksomhedsjere) vise sin økonomiske formåen ved at købe den første tunfisk.

Kvoten for blåfinnet tun er hævet i de seneste – eksempelvis er kvoten i Middelhavet hævet med 20% fra 2014 til 2016 og selvom bestanden er i bedring advarer modstandere imod udviklingen.

Selvom Danmark ikke har en national kvote, kan der benyttes en fælles EU-kvote på lige under 33 tons, forudsat at fisken er fanget som uønsket bifangst og landet til godkendt havn.

 

 

Vil du se lidt om hvor vildt fiskeri efter tun er – så læs videre hvor vi har samlet en række vilde videoer med tunfiskeri

 

 

I

 

 

 

 

LÆS OGSÅ:
DTUs status på tunmærkningsprojektet

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.