Brug SejlSikkert Alarm App for din og dine pårørendes skyld - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Brug SejlSikkert Alarm App for din og dine pårørendes skyld

SejlSikkert Alarm App hjælper sejlere og fritidsfiskere

Det har altid været god skik og en særlig god sikkerhed på havet, at have klare aftaler med venner, familie eller pårørende inden man begiver sig ud på vandet – en såkaldt livline til land. I de mere end 40 år vi har sejlet på redaktionen, har vi praktiseret dette ved at informere om hvor vi tager ud, hvor mange vi er ombord, i hvilket område vi sejler i og hvornår vi vil give besked om, at vi er i havn igen.

Trygfonden og Søsportens Sikkerhedsråd står bag det forbilledlige arbejde med SejlSikkert Alarm App-en, der allerede nu er på mange tusinder sejleres telefoner. Særligt fritidsfiskere, der færdes på vandet året rundt kan have stor glæde af app-en, da man ved få klik på telefonen forøger sin sikkerhed betragteligt og uden at skulle skrive besværlige beskeder eller kontinuerligt forstyrre pårørende.

ALLE kan bruge SejlSikkert Alarm App og den giver tryghed på hjemmefronten og i båden, når man er afsted på vandet

Små video-guides hjælper dig igang med app-en

SejlSikkert har deres egen youtubekanal, hvor du kan finde små informative videoklip, der trin for trin viser hvordan app-en anvendes. På den måde får du stor hjælp, uden du behøver at være ekspert i anvendelse af smartphones. Når du har fundet app-en på app-store, skal den downloades til din telefon og du skal derefter oprette dig som bruger. Under oprettelsen kan du også angive data om din båd osv.

Herunder er der eksempler på de videoer, der hjælper dig godt igang med app-en og som i korte sekvenser guider dig til at komme igang med at få en tryggere færden på vandet:

Lav en rute og send den til de pårørende

App-en indeholder en funktion der kan give masser af ro på hjemmefronten og gøre fritidsfiskeriet mere sikkert. Der er i app-en en enstående mulighed for at dele din sejlads på havet med de kontakter du har oprettet og det kan tilmed gøres ganske let, da der blot sendes et link på sms til den pårørendes smartphone. Når du opretter din sejlads kan du også vælge at angive, hvor mange personer der er ombord i båden og om der er børn ombord. Denne information kan være utrolig vigtig ved en eventuel redningssituation, hvor redningsmandskabet derved ved hvor mange de skal lede efter.

Når du opretter din tur kan du samtidigt angive hvor mange der er ombord i båden som er vigtig information ved en eventuel redningssituation

Undgå forstyrrelser når der arbejdes

Udover det sikkerhedsmæssige aspekt er det også meget komfortabelt for en eventuel ægtefælle at vide, hvor langt man er nået i for eksempel røgtningen af sine garn og derved få informationen uden at skulle ringe og forstyrre manden på vandet. På denne måde kan man koncentrere sig om fiskeriet og sejladsen og samtidig vide at personer i land hele tiden er informeret om hvor man er.

Med SejlSikkert Alarm App bliver du ikke forstyrret i dit fiskeri, da ægtefællen kan følge med i hvor du befinder dig når du er afsted

Send din position automatisk i en nødsituation

App-en har også en funktion, der kan aktiveres hvis du befinder dig i en nødsituation. Ved et eventuelt nødkald sender du automatisk dine positioner til JRCC (Joint Rescue Coordination Centre) og derved optimerer dine chancer for at blive reddet i livstruende situationer på havet. Denne funktion er ikke mindst vigtig for fritidsfiskerne, der ofte færdes på vandet i de kolde måneder hvor bare få minutter i det kolde vand kan betyde forskel på liv og død for den nødstedte.

På dage med vanskelige vejrvilkår, må man også huske på at risikoen for redningsmandskabet også nedsættes betydeligt, jo hurtigere de kan finde frem til den nødstedte.

Kommer du i en faretruende situation kan du hurtigt få hjælp og dele din position via SejlSikkert Alarm App-en

Værd at huske på

Når du bruger SejlSikkert Alarm App er der flere gode råd, der forbedrer din sikkerhed på vandet og som er værd at huske på, når du drager ud:

  • Sørg for at din telefon er opladet og medbring eventuelt en anden lademulighed/powerbank
  • Hold din telefon tør hvis den ikke er vandtæt – eventuelt i en pose, hvor den samtidigt kan betjenes
  • Sørg for at bære telefonen, så det er muligt hurtigt at tage den frem i en eventuel nødsituation

Dette indlæg er bragt i samarbejde med Søsportens Sikkerhedsråd, der står bag SejlSikkert-indsatsen, der blandt andet rummer et netværk af 450 frivillige og som arbejder på at øge sikkerhedskulturen blandt sejlere, fiskere, roere og alle andre, som dyrker fritidsaktiviteter på vandet. Du kan læse meget mere om SejlSikkert her

LÆS OGSÅ:
Smart rengøring lige ved hånden