GIGA-tun på 360 kg fanget i Øresund! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

GIGA-tun på 360 kg fanget i Øresund!

Vi skrev forleden om en kæmpe tun med en omkreds på knap 2 meter – og den er nu overgået i weekendens fiskeri efter tun i Øresund. Den anslåede vægt for den gigantiske fisk med en længde på 283 cm og en diameter på 2 meter – er hele 360 KG!

Den imponerende giga-tun med en omkreds på 2 meter – i sandhed en imponerende fisk. Foto: Kristi Källo

Rapport fra lørdagens fiskeri

Dagens fangstrapport kommer fra projektleder Kim Aarestrup:

I går var en kort kedelig dag med hårdt vejr og ingen tun mærket. Men i dag var vi igen tidligt ude på pladserne med 35 både klar til at fange tun til os. Mærkeholdet var i usædvanlig godt humør, særligt efter de fandt ud af, at alle gæsterne havde taget kage med (ja, biologer elsker også kage). 

Vi mærkede syv tun mellem 248 og 283 cm. Den største havde en halv omkreds på 100 cm – en omkreds på 2 m, den største hidtil. Alle fisk blev fanget langs skrænten ud til de dybe vand på den nordsjællandske kyst. De var alle meget livlige og blev udsat i meget god kondition. Det er en stor fornøjelse at slippe en mærket tun igen og se den slå med halen og dykke ned i dybet. Vi satser på at se dem igen næste år. Langt de fleste tun ser nemlig ud til at komme tilbage året efter. 

Alle ”vores” tun bliver udstyret med et akustisk mærke og et passivt mærke (floytag) fra Tunkommisionens mærkeserie. I dag fik tre af dem også et kamera (man kan lige ane det på billedet) eller et data storage tag på.

Skulle du have lyst til at tage et nærkig på hvorledes tunf-fiskeriet foregår – så kan du se med her på SR Fishings flotte video

LÆS OGSÅ:
Ny potentiel verdensrekord fra Sørøya !!!
Udgang fra havn med udsigt til Kronborg – foto: SR Fishing

Scandinavian Bluefin Marathon 2022DTU Mærkningsprojekt fra Helsingør, ØresundLørdag 24 September 2022Catch & Release – Læs mere her: https://www.fiskepleje.dk/fiskebiolog…Tunen tog lige under en time at fighte og havde en længde på 241 cm og anslået 240-250 kg, hvilket er en af de mindre Tun i projektet.Båd: SmølfenSkipper: Jimmie JohansenGast: Søren Kjaergaard – Neptun 2 og Martin Rasmussen – SR-Fishing

Slået op af SR Fishing i Torsdag den 29. september 2022

Har du lyst til at læse mere om tun-projektet, kan det ske her eller på DTU Aquas blog

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.