Klæd dig rigtigt på når du skal på tur - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Klæd dig rigtigt på når du skal på tur

En god tur om efteråret i båden eller en fisketur på søen er en dejlig interesse – man får masser af frisk luft og en masse gode naturoplevelser. Men en god outdoor tur ud i det fri kan let blive ubehagelig – både hvis man fryser, eller omvendt hvis man er aktiv og det er for varmt og man sveder for meget.

Men hvordan klæder du dig på til en tur ud i det fri uden at det går alt for meget ud over pengepungen – Vi har været en tur i Biltema og set hvad du får for få penge, så der også er råd til andre sjove ting

Lag på lag princip

Vi klæder os på efter lag-på-lag princippet og starter inderst med undertøjet, der skal være langærmet og med lange ben. Materialet skal være i stand til at transportere hudens fugtighed ud igennem sig, så du ikke bliver svedig med efterfølgende risiko for at blive kold. Som det inderste lag vælger vi derfor et sæt 2-delt undertøj af fugttransporterende og varmende polyester/modal/bomuld.

Undertøjet er en noget bedre og tykkere kvalitet end man ser sædvanligt og det er bestemt et sæt hvor man kan udelukke et mellemlag, hvis vejret og/eller yderste lag tillader det. Svedtransporten sker igennem fibrene og det kanalsyede design sikrer dette yderligere.

Halsåbningen er tæt og trøjen lukkes øverst med en lynlås, der som et særligt plus har overfald mod kanten, så den ikke irriterer i halsregionen.

Halsåbningen er udstyret med lynlås med overfald, så den ikke generer
Det inderste lag er skal være varmt og komfortabelt. Biltema’s undertøj lever med sin tykke kvalitet helt op til dette

Mellemlag

Som mellemlag ser vi nærmere på en multifunktionel trøje, der er fremstillet i 90% polyester, så den er i stand til både at holde dig varm og samtidig medvirke til at transportere fugtigheden yderligere væk fra huden. Trøjen er meget elastisk og da den er syet med flade sømme, er den faktisk så behagelig at man let kan anvende den som inderste lag eller som en selvstændig trøje på de varme dage.

Kraven er behagelig og den eller lynlåsen generer ikke under brug. Ærmerne har hul til tommelfingeren, der er forstærket med ekstra syninger.

Mellemlaget skal være i stand til at transportere fugten væk fra kroppen

Yderlaget – jakke

Yderlaget skal beskytte mod blæst, regn og er mere udsat for slid end den resterende beklædning. Biltema’s jakke i camo-mønster er er en smidig og komfortabel softshell-jakke med vind- og vandtæt membran. Jakken har en blød fleeceisolering på indersiden.

Jakken har flere funktionelle lommer, blandt andet 3 lommer til mobilen, hvor den ene er placeret indvendigt og de andre udvendigt.

I behagelig højde er der to stiklommer med lynlås, der kan anvendes til at hvile armene eller holde hænderne varme i den kolde tid.

Jakken har gode kvalitetslynlåse fra YKK, hvor den midterste er dobbelt, så du kan lyne den nederste del af jakken op

Det yderste lag skal være i stand til at holde vind og vand væk og fungere som en effektiv skal. Biltema’s softshelljakke er både vind- og vandtæt og med mange fine detaljer som opbevaringslommer til mobil og justering ved håndleddet

Yderlag – bukser

Det yderste lag bukser, skal ligesom jakken være i stand til at holde til lidt af hvert og vi vælger en utrolig lækker og behagelig friluftsbuks der er i et super strækbart materiale, der giver dig en meget stor bevægelighed og bukserne har flere gode detaljer:

  • Corduraforstærkninger på både knæ og bagdel
  • To store lårlommer på begge ben
  • YKK lynlåse overalt og monterede stropper, der giver en let betjening
  • Stropper ved bukseben, der kan justeres ind og sikre mod blandt andet flåter
  • Indbygget velcrobælte og samtidigt solide bæltestropper
  • Kraftige dobbeltsømme
Vildmarksbukserne er forsynet med Cordura-forstærkninger, der gør dem ekstra slidstærke på udsatte områder som knæ og bagdel
Superlækker stretch gør bukserne meget behagelige at have på og sikrer fuld bevægelighed til alle aktiviteter

Fodtøj og andet tilbehør

Fryser du på hovedet og på fødderne, så fryser du som regel også på resten af kroppen og hvis hovedet er det eneste der ikke er beskyttet vil du miste en forholdsmæssig stor del af kropsvarmen gennem hovedet. Derfor er det særlig vigtig at bære en hue, når det er koldt og det behøver ikke at koste en bondegård – denne hue fra Biltema er særdeles anvendelig til det meste kolde danske vejr.

Hue og handsker er vigtige når det bliver rigtig koldt. Bemærk belægningen på indersiden af handsken, der giver et godt “grip”
Handskerne er udstyret med aftagelige fingerspidser, der bøjes tilbage og fastgøres med velcro – en fin detalje når man skal fiske eller på jagt

Fodtøjet skal ligesom dit yderlag være slidstærk og det er ofte her at du skal stikke dybt i pengepungen. Men hvis du går lidt alternative veje, kan du få en udmærket outdoor eller fiskestøvle til små penge og vi testede denne model, som gør det forbavsende godt.

Modellen er skabt som en sikkerhedsstøvle, så den er skabt i tykt læder men er alligevel forholdsvis let, på grund af den støbte PU/gummisål og gør det bestemt udmærket som en god outdoorstøvle og den kan bestemt holde til brugen i naturen og den halvlange model er fin og giver en god bevægelighed. Husk at vælge fodtøj, så der er god luft til fødderne og plads til en tyk strømpe

En god kraftig støvle giver støtte til foden på ujævnt underlag og er samtidig varm at have på, så du ikke fryser på tæerne

LÆS OGSÅ:
Softbaits Ad libitum - en guide til gummidyr

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.