Nye trollingstænger og blink fra Rhino - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Nye trollingstænger og blink fra Rhino

Wizard med mere rygrad

Sidste sæson lancerede Rhino deres bomstærke Wizard-serie med klinge i massiv carbon, som er næsten umulig at ødelægge. Nu kommer de med storebroderen, som de navngiver Power Wizard. Power Wizard er udviklet ud fra flere fiskeres behov for at have en stang med mere rygrad end den vanlige Wizard-serie. Den ekstra power er god til især dipsy diver eller andre paravaner og i det hele taget, hvis du ønsker en bomstærk stang med mere rygrad. Du ser let forskel mellem den almindelige Wizard-serie, da Power Wizard har sorte beviklinger.

Håndtag og bunddup

Håndtaget er forsynet med krydsbunddup og giver mulighed for et fast greb når laksen skal fightes. Den flade side er yderligere en fordel, når man nærmer sig landingstidspunktet og der lige skal sættes en tommelfinger på linen ned mod håndtaget.

En god solid hjulholder og et håndtag med flad side så stangen ikke drejer så let og man har mulighed for at holde linen ned mod denne i de afgørende øjeblikke, hvor fisken skal landes

Vi har haft Power Wizard med på vandet til test og vi er særlig glade for den ekstra rygrad til fiskeri med dipsy diver, hvor det især er lettere at udløse låsen. Men Power Wizard er også velegnet til fiskeri efter Østersøens (større) laks eller hvis du gerne vil fiske med tunge sideplanere, som belaster klingen mere. Stangen er 2-delt ved håndtaget og det giver mulighed for en bomstærk klinge uden sårbare samlinger. Power Wizard kommer i to størrelser:

Power Wizard 2,10m 40-100g/10-20lbs, vægt 279g

Power Wizard 2,40m 40-100g/10-20lbs, vægt 325g

Lækre øjer fra Fuji SiC der er 12 gange hårdere end rustfrit stål. Topøjet er konstrueret til at lede varmen væk, når der er hård belastning på linen og skåner derved denne og øjet. På siderne er solide ben der kan optage vrid under belastningerne

Wizard Inline med 5 års garanti

Mange fiskere sværger til inline-stænger og Rhino lancerer nu en ny stangserie med hele 5 års garanti. Inline stænger til trolling har flere fordele:

  • lettere at håndtere i båden, da der ikke er øjer der kan hænge fast i bådsiden eller andet. Ret praktisk hvis man fisker alene og skal lande laks
  • Mindre vedligeholdelse da der bare er et topøje
  • Ingen øjer der kan hænge fast i nabostangen, så den ryger overbord
  • Lettere transport af mange stænger i bilen og ingen liner der filtrer sig ind i de andre øjer
Der er flere fordele i inlinestængerne, ikke mindst når de skal transporteres.

Du kan få flere gode råd om valg af den rigtige stang til trolling i nedenstående artikel med gode råd fra Freddi Hansen, der netop anvender Rhino inline trollingstænger

Det brede program dækker næsten alle behov og der findes følgende modeller:

InlineWizard 2,10m 30-70g/8-16lbs, vægt 270g

InlineWizard 2,10m 40-100g/10-20lbs, vægt 280g

InlineWizard 2,10m 50-125g/12-25lbs, vægt 290g

InlineWizard 2,40m 40-100g/10-20lbs, vægt 305g

InlineWizard 2,70m 50-150g/20-30lbs, vægt 340g

Rhino Trolling tilbyder på deres nye Inline-serie intet mindre end 5 års garanti – så er du maksimalt sikret mod ubehageligheder

Rhino tilbyder nu 5 års garanti på deres Wizard Inline stænger

Salty Diamond blink

Et blink til de store vandrelaks udviklet af dygtige fiskere som Peter Cernold fra Team 4Reels og Mike Luner fra Team Beluga. Et særligt blink der med sin diamantslåede overflade skaber et karakteristisk flaksen og glimt, når der for eksempel ændres i hastighed, når båden svinger eller man bevidst bremser båden op. Farverne er udviklet efter eksperternes årelange erfaring i både Sverige og ved Rügen. Blinkene vejer 40 gram, er 165 mm lange og leveres med Salmon Gripper enkeltkrog, der giver et fast og nærmest urokkeligt hold i de store vandrelaks.

Billede med og uden UV-lys. Gode farver der er udviklet i samarbejde med dygtige laksefiskere
Salmon Gripper enkeltkrog giver et fast kroghold og svirvlen sikrer at laksen ikke så let vrider krogen ud, når den først er kroget. Springringe er udført i rustfrit stål. Læg mærke til den kraftige diamantformede profilering

Vi har haft dem med på vandet og du kan i video-en herunder se gangen i vandet ved forskellige hastigheder – læg især mærke til den lokkende flaksen, når båden bremses op og de hug-motiverende refleksioner der skabes af den diamantformede struktur

Gode farver og Salmon Gripper enkeltkroge i hærdet god kvalitet

Du finder de nyeste produkter hos Rhino’s førende forhandlere HER

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.