Siddekomfort i båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Siddekomfort i båden

Siddekomfort – en vigtig detalje

Stole og sæder er uden tvivl en af de vigtigste ting ombord, når det kommer til komfort. Mange sejlere kan sikkert nikke genkendende til et noget ømt kadaver når man, klistret til et hårdt plastsæde, har været afsted hele dagen med frisk vind og en båd der har hoppet og rullet glad gennem bølgerne.

Vi har set nærmere på Biltema’s sortiment og hvordan man for forholdsvis små penge kan øge komforten ombord, hvadenten du har en lille jolle eller en større sejlbåd.

Biltema’s dækstole er i flotte UV-bestandige farver der passer godt i det maritime miljø

Kapokpude

En hård midtertofte er selvsagt ikke det bedste at sidde på i længere tid og en kapokpude bliver hurtigt en uundværlig del af dit bådudstyr. Kapokfibrene har en naturlig modstandsdygtighed overfor vand og da kapoktræet bærer nogle af verdens letteste fibre (8 gange lettere end bomuld) egner dette materiale sig perfekt til maritime forhold. Puden er velegnet som allround aflastning overalt i båden.

Kapok-puden er godt polstret og kan anvendes overalt i båden. Her er den placeres på dækket, så man kan nyde solen

Stol med indstillelig ryglæn

Siddekomforten øges betragteligt, hvis man tilføjer mulighed for at få rygstøtte, da det giver aflastning til bagdelen. Denne stol har også en multifunktion og med 6 indstillingsmuligheder på ryglænsvinklen finder man let en indstilling der passer til ens behov. Stoffet er vandafvisende og udmærker sig ved at være UV-bestandigt, så den holder farven i det kraftige sollys ombord. På undersiden af stolen er der et skridsikkert betræk, der sikrer at den ikke skrider på underlaget og som en lille smart detalje er der et bærehåndtag, der giver en let transport.

Stolen med det indstillelige ryglæn giver god støtte og kan placeres de fleste steder – ikke bare til båden, men også til picnic, på stranden eller til koncert
Klapstolen har et smart bærehåndtag, der gør den let at tage med og du har den anden hånd fri til at holde fast i båden. Bemærk den kan foldes helt ud så den optager mindst mulig plads

Styrestolen

Den traditionelle styrestol anvendes ved faste monteringer, hvor der er brug for permanent komfort – for eksempel ved ratstyringen eller på agtertoften på jollen. Styrestolen kan opgraderes med en drejebase der tilføjer endnu mere komfort, da man kan sidde i den helt rigtige vinkel, hvilket er særligt praktisk, hvis man anvender styrestolen til fiskeri, hvor man så kan dreje den i forhold til hvilken side man vil fiske fra og derefter dreje den retur til udgangsposition, når der igen skal sejles.

LÆS OGSÅ:
Nye elmotorer fra Garmin, Lowrance og Motorguide !
Styrestolen er let at placere i jollen og sæde og ryg giver langt bedre komfort end at sidde på den hårde midter- eller agtertofte. Ryglænet kan foldes frem så det beskytter sædet mod vand og snavs under opbevaring. Opgraderer du sædet med en drejebase, kan det drejes til den side du vil, hvilket er særligt praktisk til fiskeri

Dæksstol med sidebord

Dæksstolens sidebord kan foldes ud og er særdeles stabil – så har du en afsætningsplads til kaffekoppen eller vinglasset imens du nyder udsigten

Dæksstolen anvendes typisk til de lidt større både, hvor de kan placeres overalt på plan flade. Stolen er udstyret med en fin sideplade, der let holder en kop kaffe eller et glas svalende rose-vin. Stolen udmærker sig ved at være utrolig let og kan foldes sammen så den fylder minimalt.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.