De største fangster gennem tiden – Hvidhaj fanget på marsvin… - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

De største fangster gennem tiden – Hvidhaj fanget på marsvin…

Når man ser på IGFA´s registrede liste over de 5 største fisk, fanget på stang gennem tiderne – så vidner det i høj grad om en svunden tid, hvor der ikke blev skelet så meget til bæredygtigt fiskeri eller Catch and Release. Vi har taget et kig på de 5 største fangster nogensinde.

Førstepladsen – Hvidhaj på 1208 kilo

Den største registrerede fisk fanget på stang – i 1959 fangede Alfred Dean denne kæmpefisk ved Ceduna i Australien. At fange og lande en hvidhaj på 1,2 tons er ikke nogen let sag, og at vi har med en anden tid at gøre, sættes i relief ved at måden som Alfred Dean fangede hvidhajen på, var at agne et marsvin… At fange og dræbe en hvidhaj, fanget på et marsvin ville nok anno 2019, havde bibragt en hel del minuspoint i enhver popularitetskonkurrence……

Andenpladsen – Tigerhaj på 809 kilo

Også på andenpladsen finder vi en australsk fisk, nemlig tigerhajen på 809 kilo fanget ved byen Ulladulla. Det er Kevin James Clapson, som tog denne verdensrekord i 2004.

Tredjepladsen – Grønlandshaj på 774 kilo

I Trondheimsfjorden fangede Terje Nordvedt tilbage i 1987 denne store grønlandshaj. Den vejede 774 kilo og blevet fanget på en sild.
Grønlandshajer er desuden også rekordfisk udi kajakfiskeriet – tilbage i 2014 fik svenske Joel Abrahamson fanget en grønlandshaj på hele 556 kilo, fightet fra en lille kajak – ganske imponerende!

Fjerdepladsen – Black Marlin 707 kilo

I tresserne var det et populært fiskeri at tage til det klassiske marlin-paradis Cabo Blanco, Peru – Hollywoodstjerner og kendisser valfartede dertil, herunder blandt andre Ernest Hemningway. Fiskeren, som landede den store marlin hed Alfred Glassell Jr og han tog den i 1969.

LÆS OGSÅ:
30 kg torsk taget ved Hirtshals

Femtepladsen – Blåfinnet tun på 678 kilo

Tilbage i 1979 fangede Ken Fraser den største blåfinnede tun nogensinde, ud fra havnen Port Hood, Nova Scotia – Canada. Ken brugte blot 45 minutter om at fighte og lande den enorme tunfisk, der blev taget på en trollet makrel.

Selv efter 10 timers transport til havnen, vejede tunfisk 678 kilo. Fisken ville i nutidskroner have indbragt 4,9 mio. kroner. En anden stor tunfisk blev så sent som i 2014 fanget af den kvindelige lystfikser Donna Pascoe på hele 447 kilo, dette er den 12. største fisk på IGFAs liste og hun brugte hele 4,5 timer på at lande fisken.

Samtlige billeder er fra IGFA´s arkiv.

One thought on “De største fangster gennem tiden – Hvidhaj fanget på marsvin…

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.