Fanger sildehaj på 125 kg under tunmærkningsprojekt !!!!! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fanger sildehaj på 125 kg under tunmærkningsprojekt !!!!!

Den dygtige fisker Enrico Wyrwa har netop offentliggjort en video, der viser en helt utrolig fangst. Under det norske tunmærkningsprojekt, fik de en helt fantastisk “bifangst” – en sildehaj på estimeret 125 kg og 224 cm.

Desuden var de også så dygtige at lande en flot tunfisk på samme tur

Foto: Enrico Wyrwa. Her er hajen tæt på båden lige inden den tager endnu et sindsygt udløb
Foto: Enrico Wyrwa. Imponerende 224 cm målte hajen, der havde valgt samme hovedret som tunene

Du kan se filmen her:

https://www.facebook.com/1139907426/posts/10220095171506451?sfns=mo

Baggrundsinfo om sildehajen (Wiki)

Sildehajen (Lamna nasus) er et hvirveldyr i klassenbruskfisk. Den kan blive op til 3,5 meter lang og veje over 200 kilogram. Sildehajen har ligesom andre hajer forrest en stor trekantet rygfinne og længere nede på ryggen en mindre rygfinne. Den har tre rækker spidse, bagudrettede tænder til at fastholde byttet, der sluges helt. Sildehajen har ligesom andre bruskfisk ikke skæl, men huden er derimod dækket af små bagudrettede, såkaldte hudtænder med emalje ligesom vores tænder. Huden føles nærmest som sandpapir, hvilket den tidligere også er blevet anvendt som.

Sildehajen forekommer både på dybt og lavt vand. Den kan svømme meget hurtigt. Sildehajer er nærmest altædende, men tager især små eller mellemstore benfisk. Også blæksprutter spiller en vigtig rolle, mens mindre hajer som pighaj sjældent ædes.

Hajen føder levende unger, 1-4 hver gang. Ungerne er temmelig store, når de bliver født, cirka 60 centimeter lange. De unge sildehajer kan man se i nærheden af kysterne om efteråret. Ungerne er byttedyr for andre fisk, mens den voksne haj kun har fiskerne og menneskets forurening som fjende.

LÆS OGSÅ:
Skulle bare lige fange lidt til grillen - fik havtaske på 85 kilo!

One thought on “Fanger sildehaj på 125 kg under tunmærkningsprojekt !!!!!

  • 06. juli 2020 kl. 21:19
    Permalink

    Listen trænger vist til en opdatering, Grønlandshaj er oppe på 880 kg nu.

    Besvar

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.