TEC7 giver let rengøring på sejlturen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

TEC7 giver let rengøring på sejlturen

Spar tid på rengøringen og få gode resultater

Rengøring af båden kan være en sur pligt og ofte er det kaptajnen, der også står med denne opgave, når båden er i havn. En af løsningerne kan være at rengøre båden, de steder der er tilgængelige, imens man sejler. Det har yderligere den fordel, at man undgår at skidtet brænder fast under påvirkning af solen og derved bliver mere vanskelig at fjerne.

Derfor er det altid en god ide at have rengøring lige ved hånden, når man er på vandet. Det giver mere tid til hygge i havnen og det er også rart for gasterne at have lidt at sysle med under de længere sejlture. TEC7 har specialiseret sig i at lave produkter til det maritime miljø og vi ser her nærmere på, hvordan du anvender deres produkter med et professionelt resultat.

Væk med de genstridige pletter

Ofte kan der være pletter der ikke bare lige lader sig fjerne med dæksbørsten. Det kan for eksempel være sorte “tjærestriber”, der nærmest har brændt sig fast i topcoaten og som kan være yderst vanskelige at fjerne. Hvis man vil undgå at slibe/polere det væk, kan man anvende TEC7 Remove All, der er et koncentreret rengøringsmiddel, der løfter pletten fra underlaget og fjerner de mest genstridige pletter som maling, rester fra fugemasse og steder, hvor fiskeblod er trukket ned i overfladen. TEC7 Remove All påføres det angrebne sted og skal virke nogle minutter for at opløse forureningen.

Hvis sprayhood-en har fået pletter, kan de lettest fjernes med TEC7 Multiclean, der er et skummende rengøringsmiddel, der fjerner fedt og snavs på de fleste overflader og har en god evne til at løfte snavset fri. Hvis pletterne er rigtig genstridige kan du eventuelt børste med en blød børste, for yderligere at få snavset væk fra overfladen. Husk at imprægnere efterfølgende.

TEC7 All remove
All Remove fra TEC7 er et professionelt rengøringsmiddel, der blandt andet kan løsne gammel maling og lignende fra underlaget.
TEC7 Multiclean
TEC7 Multiclean kan anvendes på de fleste tekstiler og er et skummende rengøringsmiddel. God at have lige ved hånden, når du sejler, så pletter kan fjernes med det samme

Hold fenderne pæne imens du sejler

Fendere er konstant udsatte for at blive beskidte, når de gentagne gange gnider sig imod broer og udfylder sin rolle med at beskytte bådens skrog. Ofte er fenderne placeret i holdere på båden, hvor de har en central placering og derved også bliver bådens ansigt udadtil. Derfor er det en god ide at holde disse rene og pæne, hvilket let kan gøres samtidig med at man sejler. Tag fenderne med ind i cockpittet og hyg dig med at holde dem pæne og rene imens du sejler, så er de klar til brug næste gang.

Hvis der er tale om mindre områder, kan rengøringen af fenderne udføres ved hjælpe af TEC7 Power Wipes, der er effektive renseservietter indeholdende en sæbe, der fjerner pletter og snavs. Powerwipes er samtidigt skånsomme at anvende for huden, da de indeholder glycerin, der ikke udtørrer denne og du vil også sætte pris på anvendelse af disse til en lang række af andre rengøringer på båden. Power Wipes er også fortrinlige til at forbedre håndhygiejnen på de mindre både og joller, hvor rindende vand ikke er en selvfølge.

Power Wipes kommer i en beholder, der indeholder 70 stk. renseservietter, og da man bare trækker det antal op ad beholderen man ønsker, så undgår man at resten tørrer ud.

TEC7 Powerwipes
Power Wipes er universelle renseservietter, der kan anvendes til en lang række af gøremål på båden – blandt andet rengøring af fendere

Større områder klares med HP Clean

Hvis hele cockpittet eller kabinen skal have en rengøring imens man sejler, kan dette udføres med HP Clean. Normalt anvendes det ved påføring og derefter afskylning med rent vand, men når man sejler er dette måske ikke muligt og man kan i stedet sprøjte HP Clean på det område man vil rengøre og derefter tørre efter med en let opvredet klud som gentagne gange skylles.

Du vil nyde godt af en efterfølgende behagelig duft i kabinen og glæde dig over, at du har klaret rengøringen imens du sejlede, så båden er ren og pæn når i ankommer i havn, hvor der ofte er mange andre gøremål der skal klares. Hvis du har båd med EVA-teak belægning, vil du også glæde dig over HP Clean’s gode egenskaber til også at rengøre denne del af båden. Her er det en fordel at lade HP Clean virke i nogle minutter og eventuelt supplere ved at bruge en børste til yderligere at løfte snavset fri inden der spules efter med rent vand.

TEC7 er professionelle produkter til vedligehold og rengøring i det maritime miljø. Du finder meget mere information om deres produkter HER

LÆS OGSÅ:
Beskyttelse af bådens elsystem - sådan gør du