Rhino Flexi Diver – sådan bruges de - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino Flexi Diver – sådan bruges de

Ny innovativ Flexi Diver fra Rhino

Tyske Rhino er kendt af de fleste, når det kommer til seriøst fiskegrej til havfiskeri og trollingfiskeri. Rhino har i år netop lanceret en ny diver, der har flere indbyggede funktioner, da den kan anvendes på to forskellige måder. Vi kaster her et nærmere blik på den nye diver, der trækker agnen ned til ca. 10 meters dybde. Flexi Diver er 95mm i diameter og trækker agnen ned til ca. 10 meter.

Flexi Diveren fra Rhino er udstyret med en udløser forrest og kan anvendes på to måder – som glide-rig eller med fast line til agnen

Fast setup eller glide-rig

Flexi Diver er 95mm i diameter og vejer 135 g. og den kan derfor trække agnen ned til ca. 10 meter, alt afhængig af indstilling. Flexi Diver udmærker sig ved at kunne glide ned mod agnen og derved ikke generer så meget under fighten som traditionelle paravaner. Samtidig kan man anvende den på to måder, hvor man selv bestemmer om der skal være en fast line fra Flexi Diver til agnen eller om man skal anvende glidemetoden.

Skitse af setup med fast line fra Flexi Diver til agn. Flexi Diveren udløses ved hug og man eliminerer derved vandmodstanden og man får en bedre fight med fisken, hvor man også er mere sikker på at man ikke mister krogholdet, da fisken er mere fri til at bevæge sig
Flexi Diver rigget op som glide-rig. Hovedlinen trækkes igennem Flexi Diver og og kan derfor glide ned mod agnen. Fordelen er at Flexi Diveren derved kan være tættere på fisken, når den skal fightes og ikke mindst i landingssituationen

Lettere justering og landing af fisken

Når Flexi Diveren indstilles, hvor den kan glide frem og tilbage af hovedlinen giver det flere fordele i dit fiskeri.

  • Hurtigere justering af afstanden mellem Flexi Diver og agn
  • Bedre fight med fisken da FLexi Diveren glider ned mod fisken og er tættere på denne
  • Lettere landing af fisken når den skal nettes, da der er mindre afstand mellem agn og Flexi Diver

Flexi Diveren virker som attraktor

Det er almindeligt kendt at attraktorer til fiskeri efter de fleste arter som for eksempel laks, havørreder, gedder, torsk og makreller er en rigtig god ide. Flexi Diver kommer i 8 forskellige farver, der kan inspirere de fleste ønsker for præcis den farvesammensætning du gerne vil have i dit setup. Ønsker du for eksempel på dage med meget klart vand og høj sol at nedjustere for de kraftige farver, kan du også vælge den gennemsigtige variant (øverst til venstre i billedet)

Der er masser af gode farvevarianter i Flexi Diver sortimentet. Flexi Diver virker som en god attraktor, der skaber opmærksom på agnen og giver flere fisk

Spred agnene ved hjælp af Flexidiver

På undersiden af Flexi Diveren er der en vægtbelastning, der kan drejes til siderne. Denne funktion gør at du kan sprede agnene i båden og derved fiske med flere stænger. Hvis du for eksempel fisker uden downrigger kan du let have et setup med 4 stænger, hvor du har monteret Flexi Diver. De to yderste stænger drejer du vægtbelastningen ud til henholdvis højre og venstre og de vil derfor fiske mere til siderne og højere i vandsøjlen, da de ikke vil trække agnen så langt ned.

På de to midterste Flexi Divere i dit 4-stangs setup, indstiller du Flexi Diveren til at stå i midten og de vil så trække agnen ned direkte under båden.

Flexi Diver kan indstilles på undersiden til at trække agnen længere ud til siderne så du kan fiske med flere stænger. Drejer du vægtbelastningen ud til siden vil agnen også gå højere i vandet og du kan derved justere hvilken dybde du vil fiske i.
Tydelige indikatorer viser indstilling af Flexi Divers vægtbelastning

LÆS OGSÅ:
Z-MAN... effektiv til grov-aborrer !