Nu indfører Sverige pengepræmie for regulering af skarv! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Nu indfører Sverige pengepræmie for regulering af skarv!

Fra og med den 1. august, er jagten på skarv blevet lidt mere intens i Stockholms amt. Årsagen henføres til at Stockholms amtsråd mener, at der er alvorlige skader på fiskeriet som følge af skarvens forbrug af aborre og ål i Stockholms skærgård og nu giver de svenske fiskeguider kontant betaling per nedlagt skarv.

20 SEK per nedlagt skarv

“Ville gerne gøre noget”
Nogle af dem, der bifalder dette, er de svenske organiserede fiskeguider. For at gøre jagten så effektiv som muligt har de indført et skudgebyr på 20 SEK for hver nedlagt skarv, som de tager fra deres fiskeribeskyttelsesfond. Det skyldes skarvproblemet, og vi besluttede at gøre noget. Vi har egentlig ikke noget ansvar for forvaltningen, men vi gjorde dette for at advare de relevante myndigheder,” siger Lars Lindahl, kasserer i de svenske organiserede fiskeguider.

Vigtigt spørgsmål

De fiskeguider, som er medlemmer og stiller en båd til rådighed for jægerne, vil blive kompenseret med 2.500 kr.

Med disse foranstaltninger håber foreningen, at der vil blive skudt flere skarver.

  • Det er meget vigtigt for os, der lever af fiskeriet, at det lykkes, og derfor har vi sat penge til side. Vi er en non-profit organisation og har ingen gyldne metoder at benytte, men vi håber, at flere organisationer vil følge vores eksempel,” siger Lars Lindahl.

Fakta

I den regionale forvaltningsplan for Stockholms amt beskrives det, at skarvens rovdrift kan have negative virkninger på den kritisk truede ål, som både vokser og vandrer i Stockholms farvande. Landsstyret mener derfor, at der er tale om alvorlige skader på aborre og ål. På baggrund heraf er der ingen grund til at tage stilling til, om der er risiko for alvorlig skade i form af skarvernes rovdrift på andre rovfiskarter.

For at beskytte ål, aborre og andre rovfiskarter kan der fra den 1. august 2022 til den 31. marts 2023 udøves beskyttelsesjagt i Østersøen i Stockholms amt.

Har du lyst til at læse mere om skarven – så klik dig ind på Jægerforbundets hjemmeside her: Skarv – Danmarks Jægerforbund (jaegerforbundet.dk) eller Miljøstyrelsens hjemmeside: Forvaltningsplan for skarv, 2021 (mst.dk)

LÆS OGSÅ:
Nyborg Marina bliver endnu bedre