Sikre tips til rengøring af båden med TEC7 - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Sikre tips til rengøring af båden med TEC7

Mange mindre eller større rengøringsopgaver i båden, når den skal gøres forårsklar eller vedligeholdes i løbet af vinteren, kræver de bedste plejeprodukter og fortjener opmærksomhed. På den måde sikrer man også at resultatet bliver med et professionelt resultat. Vi giver her de bedste tips til rengøring af båden med udgangspunkt i professionelle produkter fra velrenommerede TEC7

Rengøring af hele båden klares med HP Clean

Forårsklargøring af båden, hvor hele båden skal vaskes fri for vinterens begroninger og andet snavs, klares lettest med HP Clean, der er både effektiv og yderst let at bruge. HP Clean i de mindre 1-liters sprayflasker, er desuden altid gode at have med ombord, til de mindre rengøringsopgaver og sikrer at man får snavset væk, inden det gror fast.

HP Clean fra Tec7 er effektiv overfor en lang række af naturlige forureninger og så kan du glæde dig over, at det samtidigt er biologisk nedbrydeligt. HP Clean er desuden helt vandopløselig, fri for syrer og ugiftig ved normalt brug. Duften af HP Clean er desuden rigtig behagelig og du efterlades med et dejligt indtryk af “ren båd”

HP Clean fra TEC7 anvendes til rengøring af båden
HP Clean er perfekt at anvende til rengøring af båden og er biologisk nedbrydelig

Spray på – lad virke – skyl og tør af

Det er let at få et godt resultat med HP Clean, når båden skal gøres ren – som udgangspunkt kan du anvende denne fremgangsmåde:

  • Påfør HP Clean på smuds eller snavs (altid nedefra og opefter)
  • Gnid det på, skyl med vand og gnub det tørt
  • Ved kraftig tilsmudsning, så lad HP Clean virke i ca. 5 minutter og skyl derefter med vand og tør efter
  • Ved porøse overflader kan det være en fordel at tage en stiv børste i brug og evt. skylle efter med højtryksrenser

HP Clean er en kraftfuld sæbe og affedter, der er særlig velegnet til at fjerne det meste organiske smuds og snavs, som for eksempel alger, olie, mudder eller rust.

HP Clean findes i flere størrelser, blandt andet i en smart 1 liters sprayflaske, ligesom de større behov til for eksempel forårsklargøring afdækkes ved både 5 og 25 liters dunke.

HP Clean er et effektivt rengøringsmiddel før, under og efter sæsonen. Spray på, lad det virke, skyl efter og tør det – resultatet er ikke til at tage fejl af !

Det gode ved HP Clean er at den er helt fri for opløsningsmidler og syrer.

Det gode ved HP Clean er at den er helt fri for opløsningsmidler og syrer.

Spot-rengøring og affedtning til steder der kræver ekstra opmærksomhed

Særlige rengørings- og affedtningsopgaver kan udføres med TEC7 Multiclean, der er et skummende middel, der rengører i dybden. Multiclean er velegnet til blandt andet:

  • Afrensning af overfladen før fugning med TEC7 fugemasse for at sikre maksimal vedhæftning – for eksempel under vandlinjen
  • Affedtning af overfladen før montering af klistermærker, mærkater, bådnavn og lignende
  • Klargøring af overflade før maling eller lakering
  • Fjernelse af genstridige pletter på porøse overflader, hvor det skummende middel har lettere ved at trænge ind end traditionelle rengøringsmidler
TEC 7 Multiclean er med sin opskummende virkning formidabel til affedtning og rengøring af skroget før evt. limning med TEC7 fugemasse

Let at bruge og skånsom mod overfladen

Multiclean er skånsom mod de fleste overflader og kan således anvendes på både glasfiberbåde og lakerede overflader, som man ofte ser på aluminiumsbåde. Skummets penetrerende virkning, gør at Multiclean let trænger ind – også på ældre glasfiberbåde. Da Multiclean ikke indeholder slibemidler, er det yderst skånsom mod overfladen, hvilket er særlig praktisk på malede overflader, hvor man ikke risikerer at glansen beskadiges under rengøringen.

Multiclean leveres i en letanvendelig i yderst praktisk spraydåse, der giver en god fordeling af rensemidlet på overfladen, hvor skummet giver et visuelt overblik over fordelingen og sørger for at affedtningen fungerer effektivt.

Husk at beskytte overfladen efterfølgende

Husk altid at beskytte overfladen med voks eller andet beskyttende middel, når du har anvendt de effektive rengøringsprodukter. På den måde sikrer du dig, at overfladen ikke så let tager imod snavs og skidt.

Du kan læse mere om TEC7 på deres hjemmeside

HP Clean og Power Wipes er en del af Tec7’s række af produkter til kvalitetsbevidste bådejere

2 thoughts on “Sikre tips til rengøring af båden med TEC7

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.