Igen flotte tun-fangster tirsdag – ialt 13 stk. - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Igen flotte tun-fangster tirsdag – ialt 13 stk.

De danske og svenske lystfiskerbåde havde igen tirsdag vejr til at give de blåfinnede tun en chance for at blive mærket og herigennem blive en del af det videnskabelig mærkningsprojekt.

Da dagen svandt, var der ialt meldinger om 13 mærkede tunfisk, 6 til den svenske mærkningsbåd og 7 til den danske mærkningsbåd.

Mærkningsbådene havde tirsdag igen en travl dag. 13 tunfisk blev mærket – bemærk at der er 4 hjælpere der håndterer fisken så den trygt og solidt kan genudsættes uden mén.
Rampen hvorpå at de store tunfisk håndteres
På mærkningsbådene er der et udpræget teamwork, hvor hver person har en konkret opgave – alt sammen for at sikre at fisken håndteres så skånsomt som muligt

Igen drama hos Team Plan B

Forleden var det hårdtprøvede team, anført af Carsten Adler Juhl ret uheldige, men det lykkedes det ihærdige team efter nogle anstrengelser at lande en trigtig fin fisk. Godt kæmpet og stort tillykke fra redaktionen

Dette er et uddrag af fangstmeldingen fra Team Plan B

“Team Plan B tog revanche i dag. Da skipper lå og fik en lille lur begyndte et Okuma Makaira hjul at spille skøn musik.

Lars var hurtigt over hjulet. Niels og Kent var hurtig og tog de andre stænger ind.Fisken lavede et 400m udløb. Jeg trak ind da Lars fik handsker på. Det virkede som om fisken havde sluppet sit tag. Da de 100m nylon blev rullet på stramtes linen igen. Tunen var vendt og svømmet retur ind under båden. Linen blev vippet fri af motoren og nylon linen viklede sig om en af transducerne som raspede linen. Lars kæmpede med at få den fri. Fisken svømmede bagud igen og fik løsere bremse. Da der var ro på igen, bakkede vi med båden og fik Line retur på hjulet. Da den skadede del af linen var på hjulet, blev bremsen strammet og Lars tog sin fight, mens skipper stod ved roret. Der blev skældt, smældet, rost og dirigeret.Efter 28 min blev en flot tun på 250cm og 248 kg afleveret til mærkebåden. Den blev udstyret med pop-up mærke.Str. 10 Black Magic krog (Tak Team HTB), 100m ude. 7m dyb og 7,5m friløb.

Tak til teamet for indsatsen, og flot af Lars der tog revanche efter ikke at kunne fighte sidste år med en brækket skulder.

Det bravt kæmpende Team Plan B kunne endelig tirsdag lande en flot tun og er her ved at overgive fisken til mærkningsbåden
Tunfiskene fikseres sikkert ved siden af båden indtil at mærkningsbåden ankommer

Billeder er fra Team Plan B og det svenske mærkningsprojekt

LÆS OGSÅ:
Det danske tunprojekt skudt igang med et brag!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.