Det danske tunprojekt skudt igang med et brag! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Det danske tunprojekt skudt igang med et brag!

Masser af tun på krogen !

Igennem dagen har der været flere forlydener om fast fisk – allerede i formiddags forlød det fra Skagerak at der var kontakt med mere end 10 tun og det er også lykkes flere dygtige teams at få de store kæmper klar til mærkning.

Een af dagens meldinger er Anders Bjørn Wolff, der sammen med Mette Stembroen og Søren Krogh Mogensen var dygtige nok til at fange en stor blåfinnet tunfisk på hele 250 cm.

Den store blåfinnede tunfisk, umiddelbart før at den gaffes skånsomt
Den store tun på 250 cm er fikseret og klar til mærkning
Vimpel for tunmærkningsprojektet og indbragt tun, er hejst

Også fisk til erfarne Skipper Bernhard (Hunter), Søren Jensen og Hans Olav Hagerup

Det erfarne team er netop lykkes med at overdrage en flot 260 cm. blåfinnet tunfisk til mærkningsbåden. Tunfisken tog en agnet makrel 20 mil nord for Skagen, 20 meter fra overfladen og 200 over havbunden. Fighten tog 1,5 time – vi ønsker tillykke til teamet med den flotte fangst

Kæmpe tunfisk til Team SuEllen

Efter 40 minutters fight kunne Team Suellen lande en flot tunfisk på hele 380 kilo og 273 cm. Fisken blev fightet på kun 40 minutter og var derfor ultrafrisk da den blev genudsat.

Ventetiden endelig ovre….

Efter en uge med masser af vind, var det torsdag tid til at de gæve tunfiskere endeligt kunne komme på vandet. Forud var gået 7 dage, hvor der er blevet fanget makreller til agn, trimmet grej samt lagt taktik for det forestående fiskeri.

Bornholmske Kim Finne, Eastside Trolling har med denne film, indkapslet stemningen i Skagen Havn ganske flot og krydret med fine aktionsklip fra tunfiskeriet fra de forrige år.

Een af de erfarne tunfiskere er sønderjyske Henrik Winther og som du kan se på denne video fra imorges, var der såmen stadig lidt toppe på vandet.

I takt med at bådene kommer i havn, bliver artiklen opdateret med alle fangster – så kom retur

Læs mere om tunmærkningsprojektet her https://www.fiskepleje.dk/Fiskebiologi/tun?fbclid=IwAR28se-sKUOK5vXEFMJJvhCu35UrudkeXCLelXO_fSQu5MbzeypG4jKkSPo

LÆS OGSÅ:
VILDT TUN-FISKERI IDAG !! over 20 tunfisk fanget!!!

One thought on “Det danske tunprojekt skudt igang med et brag!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.