Team Blega fanger blåfinnet tun!! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Team Blega fanger blåfinnet tun!!

Team Blega Southern Tuna fanger blåfinnet tun!!

Hvor det danske og svenske tunprojekt først begynder i slutningen af måneden, så har nordmændene allerede begyndt deres. Og allerede idag, er det lykkes Team Blega Southern Tuna at fange og hjembringe en stor tunfisk. Team Blega Suthern Tuna består af Torgeir G Evensen, Jarle Olsen, Aslak Brækken, Johan Svensson. Det skriver Fiskeavisen.no.

Det skulle efter sigende være den første lystfiskerfangede blåfinnet tunfisk nogensinde. Teamets vægt gik kun til 150 kg, men fisken anslås til at veje 250 kilo og blev fightet gennem 2 timer og 20 minutter, hvor alle 4 teammedlemmer fik anledning til at fighte tunfisken. Den blev fanget på et opsæt af røde gummiblækstrutter, som det ses på eet af de nedenstående billeder.

Det norske Jæger- og Fiskerforbund (NJFF) har i flere år arbejdet for at sikre, at lystfiskere får deres rimelige andel af kvoten for tunfiskeri. Fiskeriet forvaltes gennem Den Internationale Tunkommission, der tildeler hvert land en given kvote pr. År. Størstedelen af ​​kvoten er afsat til kommercielt fiskeri, der i praksis er centreret på en håndfuld netfiskere.

Det norske projekt er tilrettelagt således de 24 norske både, kan hjemtage een blåfinnet tunfisk men kan altså mærke alle de fisk, som der er mærker til.

Artiklen opdateres i takt med at oplysninger fremkommer.

Nordøst for Kristiansand ligger Fevik og 30 sømil ude, er den norske tunfisk fanget
Der trækkes efter tun. foto: Johann Svensson
Den store tunfisk på 244 cm. Foto: Johann Svensson
Team Blega Southern Tuna teamet med den store tunfisk, Foto: Aslak Brækken

LÆS OGSÅ:
Simris koger af laks - op til 22 kg. !!!!!!

One thought on “Team Blega fanger blåfinnet tun!!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.