Så er der spottet springende tun i Kattegat - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Så er der spottet springende tun i Kattegat

Springende tunfisk

Netop som der er offentliggjort datoer for det forestående tunfiskeri ved Skagen, som en del af det nordiske samarbejde – er der idag observeret et antal springende blåfinnet tunfisk på den såkaldte “Lille Middelgrund” ud for Varberg.

Artiklen opdateres i takt med at der dukker billeddokumentation op.

Lille Middelgrund ligger midt imellem Anholt og Varberg

Hele 80 tunfisk skal mærkes

Som en del af det styrkede dansk/svenske samarbejde, er der også samarbejde om de eftertragtede og dyre mærker, og det er lykkes de dygtige projektejere at skaffe mærker til hele 80 tunfisk.

Planen er, at de erfarne sportsfiskere nænsomt fanger tunen, hvorefter forskerne påsætter mærkerne og genudsætter fisken. Det er ikke tilladt at fange blåfinnet tun i danske farvande, men projektet har fået en dispensation. Har du lyst til at hjælpe DTU Aqua med at mærke blåfinnet tun, er du velkommen til at kontakte Kim Aarestrup, kaa@aqua.dtu.dk inden den 10. august kl 17. For at kunne komme i betragtning som hjælpefisker skal man kunne dokumentere erfaring med big game fiskeri og erfaring med fangst af meget store tun (over 200 kg) er en klar fordel. 

Forside-billede: Det svenske landbrugsuniversitet

LÆS OGSÅ:
Trollingguidernes bedste tips 4 - Den finske Agn-konge

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.