10 aktiviteter til ferie med småbåden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

10 aktiviteter til ferie med småbåden

Der er nok ikke mange, der får mulighed for at rejse sydpå i dette års sommerferie. Vi har derfor set på hvilke muligheder der er, for at få sig en fantastisk sommerferie herhjemme sammen med sin familie og sin båd. Mange har forskellige både og bådstørrelser og det giver selvfølgelig både begrænsninger og muligheder. Men vi giver her forslag til 10 aktiviteter, der bredt appelerer til os med småbåde og som vil glæde hele familien

1 – endags fisketur med børnene

Sommerferie er lig med masser af tid til familiens yngste og de vil elske en tur med fiskestangen, hvor det hele foregår på deres præmisser med fiskeri efter de “drabelige” hornfisk, vandplaskeri og en god madpakke og en is når man kommer i havn igen. Husk mulighed for skygge ombord og vælg påklædning efter vejret

En fisketur med børnene er altid populært og i sommerferien er der god mulig for at få blandt andet en hornfisk på krogen

2 – sjov på vandet med de unge

Det kan være svært at finde på noget, der kan rykke teenagerne op af sofaen og væk fra mobiltelefonen. Men en tur med dem, og måske et par venner, efter båden i en tube/badering eller på de udfordrende vandski, skal nok få stillet deres lyst til action. Find eventuelt en lille bugt eller kyst med læ, hvor der kan ankres op imens der solbades, springes i fra båden med musik i baggrunden gør denne dagstur til en succes og en god oplevelse

En vild tur i baderingen eller på vandskiene kan være en populær aktivitet for de unge. Her er det Frederik og Valdemar der får lidt adrenalin-rus med en tur efter båden i en sofa-tube

3 – romantisk sejlads i det skønne Lillebælt

Intet er smukkere og mere romantisk end en aftentur i det skønne Lillebælt med din partner ved din side. Pak en taske med lidt lækre snacks, en flaske god vin og sæt båden i vandet i en af de omkringliggende havne og nyd en tur i de lyse sommernætter. Har du en mindre båd eller jolle kan du med fordel medbringe et par gode puder og et par tæpper til at give maksimal komfort

LÆS OGSÅ:
20.000 gange TAK !
En romantisk stund kræver ikke altid store lystyachter. Tag et glas vin og nogle tæpper med i den lille båd eller jolle og nyd de varme sommernætter i Danmark

4 – se Danmarks broer fra vandsiden

Danmark rummer en lang række broer som bare bliver skønnere at opleve fra vandsiden. Udsigten fra vandet er mindst ligeså betagende som at se det hele oppefra. Læs her om de enkelte broer og underhold familien med din kulturelle viden om byggeår, længde, højde bredde og så videre

Det er altid en stor oplevelse at se de imponerende broer. Brug sommerferien på at se bygningsværkerne fra vandsiden og få en oplevelse udover det sædvanlige

5 – Møns og Stevns Klint fra vandet

Mange trollingfiskere har set det smukke syn af Møns Klint fra vandsiden og ved hvor betagende dette kan være. Giv familien mulighed for samme gode oplevelse på en dag med svag vind. Båden kan sættes i fra Klintholm Havn eller Rødvig. Eventuelt kan båden sejles op på kysten eller ankres op og man kan gå i land og finde fossiler

Sådan har mange set Danmarks klinter. Tag småbåden med og se de flotte natur-monumenter fra vandsiden og brug også dagen på badning og fossiljagt

6 – Sejl til Himmelbjerget

Skønne Silkeborg-søer kan besejles næsten uanset vejr og vind. Sæt eventuelt båden i ved Indelukket og sejl igennem Gudenåen, Brassø, Borre Sø og Julsø og gå i land ved Himmelbjerget. Husk madpakken og rigeligt med drikkevarer til vandreturen

7 – Bytur fra vandsiden

Nyd Danmarks mange kystbyer og tag på byvandring imens båden ligger solidt fortøjret i havnen. Alt efter bådstørrelse kan der sejles langs kysten eller på tværs af bælterne. Har man mulighed for det kan man måske arrangere at en anden person tager trailer med og henter båd i en anden havn

LÆS OGSÅ:
Kasteplatform til jolle - gå i gang!

8 – tag på egen havnerundfart

Tag på en kulturel rejse i Københavns havn og se de smukke bygninger, oplev stemningen i Nyhavn og føl den intense stemning med unge mennesker der bader og hygger sig langs de mange kanaler. Glem ikke turen til Den Lille Havfrue og få lejlighed til at få et billede af hende fra båden.

Oplev det pulserende liv i København fra vandsiden og lav din egen kanal-rundfart

9 – badning og sol

Intet er bedre end varme sommerdage med en dukkert fra båden. Spænd båden efter bilen og tag en tur på vandet og nyd en badetur – eventuelt i jomfruelige områder ved de mange små-øer eller ved de pulserende og populære badestrande. Tag eventuelt dykkerbriller og snorkel med og oplev det rige rig under overfladen

10 – tur med overnatning

Sommernætterne i Danmark er fantastiske og man behøver ikke en større lystyacht for at overnatte i båden eller jollen. Anret dig med en plade der lægges over midtertoften, medbring en presenning der kan fungere som telt og find en bugt, der er placeret i læ for vinden. Ankrer op for natten og fald i søvn til vandets klukken imens stjernerne funkler fra oven.

Danmarks sommernætter er enestående – Tag tæpper og sovepose med og få en overnatning under åben himmel og nyd stjernenatten

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.