DMI Vejr App – sådan bruges den - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

DMI Vejr App – sådan bruges den

En god vejrudsigt er afgørende

For alle der af og til befinder sig på havet er en god vejrudsigt et must. Der findes flere forskellige tjenester, der hver især angiver vindprognoser, vejrforforhold, bølgeprognoser, vandstand og andet omkring vejret der er vigtigt for at få en god og ikke mindst sikker dag på havet. Vi har set nærmere på en af de mest anvendte vejr udsigter fra DMI og bringer her en lille guide. Læs mere om DMI’s vejrtjenester på www.dmi.dk

En vejrudsigt eller farvandsudsigt man stoler på er et af de vigtigste redskaber for landets småbådsejere og ofte er den altafgørende for en sikker og behagelig dag på havet

Videoen her viser kort de vigtigste funktioner i DMI’s App der giver en prognose på vejret i 48 timer frem

Tag de rigtige valg, når du er ude

Vejrudsigter er ofte pålidelige, men de må ikke stå alene i dine bedømmelser og hvis du først er taget ud og vejret ændrer sig, så tøv ikke med at tage fornuftige beslutninger og søg mod havn eller læ, hvis vejret ændrer sig. Man er tilbøjelig til at vente med at tage beslutning om at søge havn og her må man huske på man altid kan søge ud igen og at det er noget sjovere end at skulle sejle flere timer i høj sø, fordi man ikke kunne tage sig sammen til at tage ind.

LÆS OGSÅ:
HOOK2 fra Lowrance - nemmere bliver det ikke

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.