Småbådsklubber står sammen for miljøets skyld - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Småbådsklubber står sammen for miljøets skyld

Sammen om at skabe bedre betingelser for fiskeriet

Det er lokale kræfter i småbådsklubberne Sønderjyllands Småbådsklub, Lillebælt Småbådsklub og Årøsund Småbådsklub, der står bag en større aktion om at skabe bedre betingelser for Lillebælt, hvor især iltsvind er en større trussel for området, hvor flere meldinger om bundvendinger, svovlbrinter

3 småbådsklubber står sammen i et forbilledligt samarbejde for et bedre miljø i Lillebælt, der er truet af blandt andet iltsvind. Følg deres arbejde i Facebookgruppen “Hjælp Lillebælt”

Lokale lystfiskere melder om ringe fangster

Lokale lystfiskere, der har fisket i området igennem mange år melder om en stærk tilbagegang i fiskeriet og træder nu selv til – Blandt andet med Facebookgruppen Hjælp Lillebælt og flere debataftener, hvor den første løber af stabelen allerede d. 24. september og møde nr. 2 d. 24.oktober. Det anbefales at følge Facebookgruppen for at holde sig orienteret om tid og sted for disse møder, hvor der vil være saglige diskussioner

Foto: Carl Kristensen. Denne montage fra Carl Kristensen, der selv er aktiv lystfisker beskriver en alvorlig situation for fiskeriet i Lillebælt.

Stor opbakning til debatmøder

Første debatmøde møder stor lokalpolitisk opbakning og således deltager Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, flere biologer, erhvervsfiskere og lystfiskere på debatmøderne for sammen at finde en løsning på de store problemer der er for området

Iltsvind er en stor trussel for området og truer flere fiskearter. Lokale lystfiskere, der har fisket i området igennem mange år træder nu selv til – Blandt andet med Facebookgruppen Hjælp Lillebælt og flere debatmøder med politikere, biologer og erhvervsfiskere.

LÆS OGSÅ:
Storstilet projekt skal forbedre havmiljøet i Lillebælt

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.