Først Lange på 21 kg – så Grønlandshaj på 285 kg!

Sommertid er havtid – og i svensk farvand er en yndet havdestination 10-graderen syd for Larvik. Området ligger desuden i opnåelig afstand fra Skagen, hvis vejret ellers arter sig.

I weekenden har eet af Skandinaviens dygtigste havteams Team Isola igen været på 10-graderen og deres beretning vidner om et helt ekstraordinært godt fiskeri.

10 graderen er en kendt dybhavsfiskeplads blot 2-3 timers sejlads fra Skagen. Området rummer stejle skrænter, stentoppe og dale med dybder på over 500 meter

Kunsten ved 10-graderen er ikke så meget at komme til området, men mere at få ankret op da dybderne er 400-500 meter og med så lang ankerline, er det svært at ramme de stejle skrænter hvor fiskene typisk står. Men når det så lykkes, opnås der usædvanligt godt fiskeri – på det første stop ramte Team Isola altså 4 langer på over 13 kilo og så lige en storebror på hele 21 kilo.

Henover natten fiskes der gerne efter grønlandshaj eller hvidrokker, og først på natten havde teamet flere gode tilbud bl.a. et dybt sug fra hvad de mener, har været en virkelig stor helleflynder. Men gevinsten kom umiddelbart efter, da de ved en dobbelthug af grønlandshaj lykkedes at fighte først en “mindre” haj på 240 cm og ca. 120 kilo og dernæst en virkelig stor grønlandshaj på hele 335 cm, 150 i omkreds, hvilket estimerer en vægt på mellem 260-285 kg.

Der skal arbejdes for sagerne, når der er flex på klingen på 500 meters dybde
En grønlandshaj på ca 285 kilo fylder lidt ved bådsiden. Hajen blev naturligvis genudsat

Den store fisk vurderes til at være ny svensk rekord, da den hidtidige rekord for grønlandshaj var 282 cm.

LÆS OGSÅ:
Tunfiskere søges.....

One thought on “Først Lange på 21 kg – så Grønlandshaj på 285 kg!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.