Gigant-haj! Ny svensk rekord

Svenskerne har virkelig gang i rekordfiskeriet her til sommer – for knap en måned siden fangede Patrik Nilsson fra Helsingborg en kæmpe rød knurhane på hele 975 gram, fanget i Øresund, men også i den svære kategori er der sket ting og sager henover sommeren.

fenknot_2017_pressx800x800.jpg
Foto: Det svenske Storfiskerregister. Patrik Nilsson med rød knurhane på 975 gram. Ny svensk rekord

Kæmpehajen (Somniosus microcephalus) er den næststørste haj, der lever i de nordiske farvande. Kun brugden bliver større. Fisken, også kendt som Grønlandshaj eller Ice Shark, er en storartet art, som dybhavsfiskere er lykkes at komme i kontakt med.Juli-måned bragte hele 2 nye rekorder i grønlandshaj – først satte Daniel Möller ny svensk rekord med en 253 centimeter lang grønlandshaj, men rekord holdt kun i 14 dage for allerede den 27. juli kort efter midnat lykkedes det Per Alexandersson at rejse en kæmpe fra 450 meter !

Fisk i den kaliber bliver ikke vejet grundet hensynet til fisken og ønsket om en nænsom genudsætning, så de bliver målt og vægt anslåes udfra længde- og omkredsmål.

Hvad dybet gemmer blot 2 timer fra Danmark

Det elektriske hjul – Fladen Maxximus e 3.0

Kæmpehajen bed på en hel makrel først efter lang fight kom til overfladen. Den viste sig at være 282 centimeter lang. Omkredsen var over 167 centimeter, så der er her tale om en af de største og længste fisk nogensinde fanget i svensk farvand, oplyser Nicka Hellenberg, leder af det svenske Storfiskregister.

hakaring_nyttrekord_2017_2_press
Grønlandshaj på 282 cm. Foto: Det svenske Storfiskeregister
hakaring_nyttrekord_2017_press
Foto: Det svenske Storfiskeregister

Lystfiskeren Per Alexandersson fortæller sig om den spektakulære fangst:
“Hajen tog agnen på 450 meter dyb. Et forsigtigt nap, og jeg ventede længe med modhug
opposition. Fisken tog en hel makrel agnet på en 12/0 krog. Det gik nemt, indtil det var omkring 200 meter tilbage. Så begyndte den at tage udløb igen – stoppede efter 30-50 meter, så jeg kunne tage line ind igen. Oppe ved båden blev der panik fordi at der gik kludder med makkerens line og indtil denne line kunne kappes, var det hektisk.

LÆS OGSÅ:
Lange på 32,3 kilo!

 

Ved båden blev fisken skånsomt sikret, målt og genudsat.

Kilde: http://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/6009

 

One thought on “Gigant-haj! Ny svensk rekord

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.