Kom godt igang med drone – tips til film fra båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kom godt igang med drone – tips til film fra båden

Her følger vores 3. artikel om brug af drone i forbindelse med sejlads. Du kan se de andre artikler på disse link:

Kom godt igang med drone

Kom godt igang med drone – den første flyvetur

Denne gang ser vi på nogle af de mest almindelige teknikker du kan anvende med dronen.

Vi har samlet et par klip her – se beskrivelserne i artiklen

Overraskelse

Flyv langsomt op af en klint, et bjerg eller en bygning og flyv forholdsvist tæt på denne for derved at overraske med at vise et enestående område eller scenarie. Denne teknik kan også bruges i lavere luftlag ved at runde et hjørne på for eksempel en bugt og afsløre båden der ligger for anker

Go High med dybde

Vel nok en af de mest anvendte teknikker – Man starter højt oppe (+200meter) og filmer ned mod båden imens dronen flyver ned. Det bedste skud bliver hvis du ikke skal korrigere for at ramme båden og her er det en god ide at starte nedefra og flyve opad i stedet for – du kan så vende klippet senere når du redigerer det, så det ser ud som om du flyver ned i stedet for. Du kan også med fordel flyve over dit motiv og her giver det en superfin optagelse, når der er en dyb baggrund

Go Low

Mange tror de bedste optagelser sker fra højderne og det er da også helt naturligt, når man nu har en drone der kan flyve derop, men ofte får man rigtig fine klip ved at flyve langs vandoverfladen og gerne hen mod båden. På samme måde som “Go High” er det en god ide at starte med at flyve fra båden og væk og derefter vende klippet under redigering

LÆS OGSÅ:
Er din påhængsmotor vinterklar?

Væk med dronepiloten

På en skyfri himmel og klart blåt vand imens man sejler roligt afsted er det sidste man ønsker at se en mand der står med en fjernbetjening. Undgå det ved at stille dig i skyggen eller hvis vinklen er til det så du står med ryggen til kameraet. Det er selvfølgelig også muligt at bruge “Follow Me” funktionen og så gemme fjernbetjeningen væk, hvis det er passende i forhold til det klip man gerne vil have – på filmklippet er fjernbetjeningen gemt bag droneføreren

Go Slow

I mange af de klip man laver, virker det bare meget bedre og mere kontrolleret hvis man tager hastigheden ud af klippet – enten ved at flyve langsommere og/eller at tage hastigheden ud af klippet under redigeringen. På Splash Drone 3+ anvender vi den særlige knap der kontrollerer smoothfunktionen, hvor det giver enestående muligheder for at fintune hastigheden.

Brug det vandtætte kamera

Splash Drone 3+ har et vandtæt kamera og det giver mulighed for at få helt fantastiske gode klip, når det udnyttes. For eksempel kan du starte højt og flyve ned mod båden og lande på vandet imens du filmer ind mod bådens motor, langside eller filmer personer der bader. Holder du af at fiske giver det også gode muligheder for at filme fisken under overfladen imens den sidder på linen et stykke fra båden, hvilket er helt unikt

Få dig en buddy

Det er en særdeles god ide at være to, når man filmer. Man opnår at der er en anden person, der kan være med til at holde øje med omgivelserne, så man undgår at flyve ind i noget og man kan bedre selv holde øje med skærmen og koncentrere sig om at få gode billeder og filmklip

LÆS OGSÅ:
God mad på bådturen
Du kan se mere om dronen som vi anvender i klippet her i denne film

Øvelse gør mester

Som så mange andre ting er det bestemt en god ide at øve sig i at flyve med dronen, før du tager den med på vandet og får de rigtige skud i kassen. Husk du får de bedste filmklip ved at forberede dig og planlægge din flyverute.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.