Kom godt igang med drone på båden – den første flyvetur
Kom godt fra start
I sidste artikel (link) så vi på kriterier for udvælgelse af vores drone og valget faldt på SwellPro’s Splashdrone 3+ især på grund af de vandtætte egenskaber, der giver mulighed for og passer perfekt til optagelser under sejlads og fiskeri. Du kan se artiklen her
Vi satte os grundigt ind i brugen og betjeningen under flyvning ved hjælp af de mange You-Tube film der eksisterer om præcis denne drone, men også ved hjælpe af manualen, der giver en god step-by-step hjælp.
Klargøring før flyvning
Før man flyver er der et par ting man skal have på plads for at få maksimalt udbytte af sin flyvetur:
- Oplad batterierne til både dronen og fjernbetjeningen
- Monter batterier i drone og fjernstyring
- Monter kamera
- Monter propeller
Splash Drone 3+ er forsynet med lette og stive kulfiberpropeller og det er en god ide at afmontere disse når dronen transporteres, for at undgå skader. Dette er ganske let og hurtigt at gøre på Splash Drone 3+, da den er forsynet med quickmontage, der giver en sikker og let montering på få sekunder – husk at lægge mærke til CW/CCW mærkerne på drone og propel så du monterer dem rigtigt.
Det vandtætte kamera og den tilhørende gimbal-mount monteres let under dronen. Det er dog en god ide at give elstikket en anelse silikonefedt eller et par vandafvisende dråber olie – så sikrer du at der ikke dannes ir i stikket. Det samme gælder holderen til SD-kortet – giv pakningen der lukker for holderen lidt silikonefedt, da det sikrer konstant vandtæthed.
Den første flyvetur på land
Første gang du flyver, bør du finde et område på land med masser af plads. Vi fandt en afsides liggende fodboldbane, hvor der ingen mennesker var tilstede og havde således masser af plads at boltre os på. Kameraet havde vi ikke monteret på dronen, da vi på denne første testtur bare skulle bekymre os om at styre dronen.

Før dronen skal startes skal ALLE knapper stå i “fremad” position på fjernbetjeningen, hvorefter fjernbetjeningen tændes. Derefter skal dronen vide hvor den er placeret og det kræver at der udføres en GPS initialiserings manøvre: flip kontakten for GPS/Smart Cruise/ATTI frem og tilbage indtil dette gør at lyset ændres på dronen. Drej derefter dronen rundt med hænderne horisontalt og vertikalt og du er klar til at flyve. Proceduren er også beskrevet i manualen med fine billeder og er ret hurtig og let at udføre.
Dronen flyves lettest med indstilling GPS og du vil opleve at der er en rigtig fin respons på måden den styres på, da du hjælpes af satellitterne. Slipper du knapperne står dronen stille i luften i samme position. Denne flyvemåde er meget betryggende og du vil føle du har en god kontrol.
Første tur på vandet
Vi medbringer dronen på en tur i det skønne Lillebælt på en stille dag for at afprøve den første gang. Det blev ret hurtigt klart for os, hvor svært det er at lande på båden på grund af den stærke strøm, der gør at båden hele tiden flytter sig og en ikke helt lille risiko for at skade dronen eller personen der skal gribe den. Derfor var det et naturligt og langt mere trygt valg at lande dronen på vandet – slukke den – og derefter i ro og mag at sejle hen og samle den op.
Du skal ikke være nervøs for vandtætheden. Splash Drone 3+ er produceret af slidstærkt 3 mm forstærket ABS for at sikre en perfekt vandtæt forsegling og hver drone gennemgår mindst to trykprøver under produktion til 100% vandtætthed. Alle dele, både indvendige og udvendige, er korrosions-bestandige og designet til brug i havmiljøer.
Se mere om vores erfaringer med Splash Drone 3+ i næste artikel, hvor vi ser nærmere på hvordan du får de bedste billeder og video med din drone