Kom godt igang med drone på båden – den første flyvetur - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kom godt igang med drone på båden – den første flyvetur

Kom godt fra start

I sidste artikel (link) så vi på kriterier for udvælgelse af vores drone og valget faldt på SwellPro’s Splashdrone 3+ især på grund af de vandtætte egenskaber, der giver mulighed for og passer perfekt til optagelser under sejlads og fiskeri. Du kan se artiklen her

Vi satte os grundigt ind i brugen og betjeningen under flyvning ved hjælp af de mange You-Tube film der eksisterer om præcis denne drone, men også ved hjælpe af manualen, der giver en god step-by-step hjælp.

Klargøring før flyvning

Før man flyver er der et par ting man skal have på plads for at få maksimalt udbytte af sin flyvetur:

  • Oplad batterierne til både dronen og fjernbetjeningen
  • Monter batterier i drone og fjernstyring
  • Monter kamera
  • Monter propeller
Vi har samlet de vigtigste klargøringsting i denne korte video

Splash Drone 3+ er forsynet med lette og stive kulfiberpropeller og det er en god ide at afmontere disse når dronen transporteres, for at undgå skader. Dette er ganske let og hurtigt at gøre på Splash Drone 3+, da den er forsynet med quickmontage, der giver en sikker og let montering på få sekunder – husk at lægge mærke til CW/CCW mærkerne på drone og propel så du monterer dem rigtigt.

Det vandtætte kamera og den tilhørende gimbal-mount monteres let under dronen. Det er dog en god ide at give elstikket en anelse silikonefedt eller et par vandafvisende dråber olie – så sikrer du at der ikke dannes ir i stikket. Det samme gælder holderen til SD-kortet – giv pakningen der lukker for holderen lidt silikonefedt, da det sikrer konstant vandtæthed.

Den første flyvetur på land

Første gang du flyver, bør du finde et område på land med masser af plads. Vi fandt en afsides liggende fodboldbane, hvor der ingen mennesker var tilstede og havde således masser af plads at boltre os på. Kameraet havde vi ikke monteret på dronen, da vi på denne første testtur bare skulle bekymre os om at styre dronen.

LÆS OGSÅ:
Kunsten aldrig at glemme noget
Det er en vældig god ide at øve sig et sted med masser af plads – så kan du i ro og mag øve start og landing og sætte dig ind i alle funktionerne

Før dronen skal startes skal ALLE knapper stå i “fremad” position på fjernbetjeningen, hvorefter fjernbetjeningen tændes. Derefter skal dronen vide hvor den er placeret og det kræver at der udføres en GPS initialiserings manøvre: flip kontakten for GPS/Smart Cruise/ATTI frem og tilbage indtil dette gør at lyset ændres på dronen. Drej derefter dronen rundt med hænderne horisontalt og vertikalt og du er klar til at flyve. Proceduren er også beskrevet i manualen med fine billeder og er ret hurtig og let at udføre.

Brug rolige bevægelser når du skal lande Splash Drone 3+ og øv dig gerne nogle gange, før du tager dronen med på vandet

Dronen flyves lettest med indstilling GPS og du vil opleve at der er en rigtig fin respons på måden den styres på, da du hjælpes af satellitterne. Slipper du knapperne står dronen stille i luften i samme position. Denne flyvemåde er meget betryggende og du vil føle du har en god kontrol.

Første tur på vandet

Vi medbringer dronen på en tur i det skønne Lillebælt på en stille dag for at afprøve den første gang. Det blev ret hurtigt klart for os, hvor svært det er at lande på båden på grund af den stærke strøm, der gør at båden hele tiden flytter sig og en ikke helt lille risiko for at skade dronen eller personen der skal gribe den. Derfor var det et naturligt og langt mere trygt valg at lande dronen på vandet – slukke den – og derefter i ro og mag at sejle hen og samle den op.

Se med i dette klip, hvordan vi første gang lettede fra båden med vores Splash Drone 3+ – landing udførte vi på vandet da det er langt mere sikkert for både drone og besætning

Du skal ikke være nervøs for vandtætheden. Splash Drone 3+ er produceret af slidstærkt 3 mm forstærket ABS for at sikre en perfekt vandtæt forsegling og hver drone gennemgår mindst to trykprøver under produktion til 100% vandtætthed. Alle dele, både indvendige og udvendige, er korrosions-bestandige og designet til brug i havmiljøer.

LÆS OGSÅ:
Fjernstyret redningsbøje vinder fornem pris
Splash Drone 3+ lander på vandet på vores første testtur – en situation hvor du føler at du er langt mere sikker end at forsøge at lande den på båden.

Se mere om vores erfaringer med Splash Drone 3+ i næste artikel, hvor vi ser nærmere på hvordan du får de bedste billeder og video med din drone

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.